Echipa Delta Force – Liceul Național de Informatică Arad a participat la prima ediție a Galei Premiilor „Henri Coandă”

delta force
Distribuie:
Echipa Delta Force – Liceul Național de Informatică Arad: „Purtăm cu mândrie și recunoștință distincția «Henri Coandă», pe care am primit-o, astăzi, la Gala Premiilor ce poartă numele celebrului inventator român!”

Într-o atmosferă emoționantă, la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului României, domnul Nicolae Ciucă, echipa Delta Force a Liceului Național de Informatică Arad a participat, astăzi, la prima ediție a Galei Premiilor „Henri
Coandă”!

Membrii echipei au fost premiați de Guvernul României, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru câștigarea Campionatului Mondial de Robotică din Houston – ediția 2022.

„Am fost alături de alți elevi și studenți, câștigători la competiții internaţionale recunoscute din punct de vedere științific și am avut bucuria și onoarea de a primi felicitări pentru parcursul competițional și munca depusă! Mulțumim domnului ministru Sebastian Burduja pentru eforturile depuse în vederea recunoașterii și aprecierii meritelor celor care performează în cercetare și inovare! Programul «Henri Coandă» este meritul domnului ministru, care a reușit să impună acest proiect, stimulând astfel cercetarea științifică în învățământul românesc și valoarea demonstrată în competițiile internaţionale!” a declarat Corina Botoșan, mentorul echipei Delta Force.

„Este un vis împlinit, trăit astăzi la Palatul Victoria! Este un adevărat proiect de țară, pentru că dumneavoastră sunteți proiectul nostru de țară, al acestei Românii, al prezentului și al viitorului! V-am văzut purtând tricolorul românesc pe marile scene ale lumii, v-am văzut inventând roboți și multe lucruri fascinante, participând, fără complexe, la competiții prestigioase! Nu a fost deloc ușor să duci un proiect de la idee la performanță și victorie.

Am pornit acest proiect de la o necesitate. Existau competiții internaționale importante care nu erau în sfera Ministerului Educației și exista participare românească la aceste competiții, dar statul român nu reușise să le recunoască meritele acestor tineri care ne fac mândri. Astăzi avem acest program ambițios, bazat pe meritocrație și pe care ne dorim să îl extindem și să îl dezvoltăm”, a transmis Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

Categorie: Știri
Etichete: Echipa Delta Force - Liceul Național de Informatică Arad, Gala Premiilor „Henri Coandă”, Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării
Distribuie:
Articolul anterior
Unitatea Militară 01249 Arad organizează concurs pentru ocuparea a două posturi vacante, personal civil contractual
Articolul următor
Start la înscrierile de la Palatul Copiilor Arad! Vezi OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…