Două concerte de elită vor celebra Ediția a doua a sărbătorii ARĂDENILOR din DIASPORA

arad 1 m
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Municipiul Arad va găzdui la acest început de septembrie 2017, cea de a doua ediţie a reuniunii multietnice a arădenilor stabiliţi în străinătate înainte de 1989, informează Andrei Soreanu, iniţiator şi principal organizator al acestei acţiuni.

Potrivit sursei citate, pentru cei 50 de participanţi care revin în oraşul lor natal din nu mai puţin de opt ţări, această acţiune reprezintă ocazia revederii locurilor unde şi-au petrecut copilăria şi adolescenţa, locuri pe care le-au părăsit în urmă cu ani de zile.

„Cea mai mare parte a acţivităţilor care se vor desfăşura în cadrul evenimentului de la finalul acestei săptămâni au un caracter privat. Excepţia o constituie cele două concerte în cadrul cărora, pe scenă vor urca cunoscuţi muzicieni al căror nume dă certitudinea unor evenimente artistice de o calitate deosebită”, a declarat Andrei Soreanu.

Acesta a mai spus că, datorită sprijinului acordat de Primăria municipiului Arad, cele două concerte vor avea loc pe scena sălii de spectacole a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, în serile de vineri şi sâmbătă, ora de începere fiind 19.30 în ambele zile.

În seara zilei de vineri, 8 septembrie, pe scenă va urca pianistul de jazz Leo Ptashka, al cărui nume este cunoscut şi apreciat în întreaga lume, el susţinând concerte pe scene de pe întregul mapamond, între care şi prestigioasa „Carnegie Hall” din New York.

Ptashka îi va avea alături pe câţiva cunoscuţi şi valoroşi muzicieni de jazz locali, respectiv pe saxofonistul Lucian Nagy, în prezent unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti din România şi Quartetul de coarde Arad. Alături de aceştia vor mai performa şi doi cunoscuţi muzicieni de jazz din Ungaria, basistul Viktor Hars şi bateristul Csaba Pusztai, care vor alcătui compartimentul ritmic al grupului.

În cadrul celui de al doilea concert, care va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, pe scenă va performa cunoscuta formaţie David Klezmer Band din Ungaria, formaţie care a concertat şi în anul 2006, cu ocazia primului eveniment intitulat „ONE GENERATION”. Toţi  membrii grupului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică din Budapesta, ei activând şi în diferite orchestre simfonice.

Alături de grup pe scena TCIS Arad se va afla şi cunoscuta solistă vocală din Ungaria, Judit Klein.

„Accesul la ambele concerte va fi gratuit”, a adăugat Andrei Soreanu.

Categorie: Știri
Etichete: Andrei Soreanu, arădeni din diaspora, diaspora, Editia a doua a proiectului „ONE GENERATION” Arad, Leo Ptashka, Lucian Nagy, Quartetul de coarde Arad, TCIS Arad
Distribuie:
Articolul anterior
E oficial: Adrian Falub revine la Arad să antreneze UTA
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Identitățile celor trei DEALERI de droguri prinși în zona UTA au fost făcute publice de DIICOT

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

politisti noi ipj arad

IPJ Arad „a-ntinerit” cu 11 colegi noi

Luni, 27 noiembrie, polițiștii arădeni le-au urat bun venit celor 11 noi colegi, absolvenți ai școlilor de poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și „Vasile Lascăr” din Câmpina. Cei 11 tineri polițiști…