Facturile pentru încălzire aferente lunii ianuarie sunt cu 30% mai mari decât cele din decembrie

ulal arad
Distribuie:
După majorările în cascadă ale tarifelor la utilitățile așa-zis publice, care au ajuns un produs de lux, locatarii din condominii care încă își mai încălzesc locuințele cu energie termică din sistemul centralizat au plătit pentru încălzirea locuinței pentru luna Ianuarie 2022 cu aproximativ 30% mai mult decât în luna Decembrie 2021.

Astfel, totalul cheltuielilor pentru această lună a fost foarte mare, iar bugetul multor familii
nu mai face față.

După scumpirea pe bandă rulantă la energie electrică, gaz, carburant, arădenii s-au trezit și cu scumpirea metrului cub de apă rece și asta după ce în luna decembrie, Compania de Apă a „umflat” bine consumul de apă facturat, motivând că nu au avut bani și că a trebuit să plătească redevența către Consiliul Județean Arad.

Aceste informații le-au primit administratorii, care ni le-au adus și nouă la cunoștință. Ce să vezi, a sărăcit Compania de Apa și a trebuit să o „împrumute” cu bani cetățenii.

Acest aspect îl vom aduce la cunoștința instituțiilor abilitate, centrale, întrucât cele locale nu văd și nu aud nimic despre ce se întâmplă în comuna Arad!

Încet, metru cub de apă și canalizare se aproprie de zece lei. Această majorare a tarifului apei reci va duce, din nou, la scumpirea metrului cub de apă caldă la consumatorii care încă mai au această utilitate livrată de CET Hidrocarburi și care numai ce a majorat prețul gigacaloriei cu 40 %.

Limita de suportabilitate a populației a ajuns la cote maxime, dar cui îi pasă?

Aradul are două Asociații de Dezvoltare Intercomunitare: Apă Canal și ADISG Deșeuri, care în afară de a propune și a aproba măriri de tarif în favoarea operatorilor nu fac nimic, cu toate că sunt susținute financiar și din banii publici.

Au dezvoltat și modernizat aceste două asociații ceva în municipiul Arad?

Se vede cu ochiul liber cum a ajuns municipiul Arad față de orașele învecinate. Poate ar fi bine ca populația să își exprime dorința printr-un referendum ca Municipiul Arad să treacă la rang de comună, măcar cetățenii ar plăti un impozit mai mic.

Avem speranță că temperatura de afară ne va ajuta cu costurile pentru încălzire, va ieși soarele și ne vom da cu trotinetele!

Comunicat de presă ULAL Arad 
Președinte Dorina Lupșe

Categorie: Administrație
Etichete: CET Arad, Compania de Apa Arad, facturi energie termică, ULAL Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Frații Charlene și Sean Lieberwirth din Wiesbaden (Germania) sunt invitații speciali ai primei seri a Tribunei Tinerelor Talente de la Filarmonică
Articolul următor
PROPARK a derulat în 4 LICEE DIN ARAD un program de educație ecologică și civică în cadrul proiectului „Activăm Viitori Lideri pentru Protecția Naturii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie