„Falcă și Bibarț ignoră Cetatea Aradului de 10 ani!” INTERVIU cu senatorul de Arad Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării

foto fifor 24 august 2020
Distribuie:

 

Cetatea Aradului putea fi inima orașului, încă de acum 10 ani! Este în patrimoniul Primăriei Arad încă din 2010. Însă, primarul Gheorghe Falcă și viceprimarul Călin Bibarț au avut alte priorități în ultima decadă, acuză fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Candidat la fotoliul de primar al Aradului, senatorul PSD a transformat reabilitarea Cetății Aradului într-o prioritate, în ipoteza câștigării mandatului. L-am abordat pe Mihai Fifor pentru a afla cum de armata este încă în interiorul Cetății.

Reporter: Domnule ministru, fostul primar al Aradului, domnul Gheorghe Falcă v-a acuzat în repetate rânduri că sunteți responsabil pentru acest blocaj. Că, deși erați ministru al Apărării și senator de Arad, nu ați făcut niciun pas pentru ca proiectul Cetatea Aradului să devină realitate.

Mihai Fifor: Da…ca de obicei, vorbe fără nicio bază. Spre deosebire de domnul Falcă, eu am și documente. Pot demonstra că minte și că folosește subiectul strict ca armă electorală.
Primăria Arad deține Cetatea încă de acum 10 ani.  Ministerul Apărării a semnat în 2010 un protocol cu primăria condusă de domnii Falcă și Bibarț. Documentul prevedea un schimb, foarte simplu. Armata renunța la cetate, ca bază militară, tot spațiul și clădirea trecând în patrimoniul primăriei. În schimb, primăria condusă de Falcă și Bibarț asigura Batalionului mixt româno-maghiar o bază militară, cu locuri de cazare, în zona Gai.
Totul părea foarte clar. Iar Aradul devenea un puct turistic important, pe harta Europei. Au trecut 10 ani și nu s-a mișcat nimic.

Reporter: Ce s-a schimbat între timp?

Mihai Fifor: Nu s-a schimbat nimic. Protocolul a existat, nu avea dată de expirare. Doar că domnul Falcă și domnul Bibarț nu și-au dus angajamentul la bun-sfârșit. Nu au construit locuri de cazare pentru militari, în zona Gai, așa cum se obligaseră cu10 ani în urmă. De ce? Numai Dumnezeu știe ce alte planuri or fi avut în cap.

Reporter: Dar, dumneavoastră, concret, ați făcut ceva pentru ca această..tranzacție să aibă loc?

Mihai Fifor:  Desigur! Odată ce am ajuns ministru al Apărării, am găsit o altă soluție, și mai bună pentru arădeni. Mai exact,am identificat fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii din Gai. Tot ce rămânea găștii conduse de Falcă era să convingă Consiliul local să lase terenul din Gai în administrarea MAPn și să construiască  250 de locuințe pentru militari, așa cum a promis cu 10 ani în urmă. Ba, mai mult, intenționam să apelez la instanță, în cazul în care lucrurile rămâneau tot blocate.  Așa că…vă rog să-mi spuneți…unde am greșit?

 Reporter: Cum ar arăta Cetatea Aradului, în viziunea lui Fifor?

Mihai Fifor: Vom introduce Cetatea Aradului într-un amplu proiect de restaurare și reabilitare, după modelul Cetății de la Alba Iulia, ori al Cetății Petrovara din de la Novi Sad.
Aradul trebuie să redevină un pol al divertismentului și al distracției de bună calitate, așa cum era înainte de epoca Falcă.
Pe când turiștii stăteau la coadă să intre pe ștrand și să se distreze în cluburile de acolo. Veneau din toată țara, dar și din străinătate. Iar în pușculița orașului intrau sume importante de bani.
Comercianții trăiau mult mai bine, afacerile înfloreau… A venit însă Gheorghe Falcă și a ucis sufletul Aradului.
Astăzi, tinerii merg cu miile, la Timișoara, pentru distracție. La fel de mulți arădeni aleg ștrandurile din Ungaria. Aradul nu mai e o alternativă pentru ei. Așa că, agenții economici răsuflă din greu. Centrul orașului este plin de spații abandonate, iar Aradul pare un oraș-fantomă. Nici nu vreau să mă gândesc câte proiecte faine puteau fi puse în valoare, în cei 16 ani de amorțeală și de jaf din bani publici.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: Bibarț, cetatea aradului, Gheorghe Falca, interviu mihai fifor, Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a acordat momentul sponsorilor
Articolul următor
Un arădean de 48 de ani – ARESTAT după ce și-a agresat soția cu un cuțit și a încălcat ordinul de protecție

1 comentariu. Leave new

  • avatar of florea virgil
    florea virgil
    26 august 2020 18:02

    Problema este mult mai gravă. S-au pierdut 10 (zece) ani și nimeni nu ni-i va mai da înapoi. Cauza nu e Falcă și gașca de pedeliști. Nemernicii au existat întotdeauna, ființează și azi, și vor exista chiar și în viitor. Depinde însă foarte mult ca societatea să-i izoleze. Pentru asta e nevoie de educație. Doar așa se pot „citi” ticăloșii. Mai ales atunci când vor să ajungă lideri prin comunități. Se poate rezolva simplu, da numai prin modificarea Constituției. Nu suntem egali decât în fața morții și în fața lui Dumnezeu. Înaintea societății suntem diverși. Un asistat social are un vot precum și unul care plătește taxe multiple statului. O mare prostie. care trebuie schimbată. Cum? Simplu: card de votare colorat cu drept de vot întreg, 60%, 50% și 25%. În funcție de un test grilă de cultură generală

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie