Festivalul LAVANDEI de la Vinga. „Vino împreună cu prietenii tăi să petreci câteva ore în natura parfumată”- este invitația organizatorilor

lavanda festivaș 7
Distribuie:

 

Lavanda de Vinga este un proiect demarat de un cuplu din Arad, menit să promoveze virtuțile terapeutice și estetice ale acestei plante, dar în primul rând să încurajeze investirea în această cultură aducătoare de profit.
„Vino împreună cu prietenii tăi să petreci câteva ore în natură, să te plimbi prin lanul de lavandă, să te bucuri de parfumul și prospețimea naturii. Nu uita să aduci cu tine aparatul de fotografiat. Accesoriile și buna dispoziție le oferim noi” este invitația lansată inclusiv pe facebook de organizatori pentru  Sâmbătă și Duminică între orele 10:00 – 19:00 în Comuna Vinga, Arad.

***
Lavanda a pătruns pe câmpurile româneşti, fiind aclimatizată din Africa, zona bazinului Mării Mediterane şi în alte regiuni ale Europei sau Asiei mai ales în judeţele Timiş și Arad, unde cei care au ales să cultive această plantă îşi recuperează investiţia rapid. Denumirea ei provine din limba latină („lavandula angustifolia”) şi se leagă de verbul „lavare” („a spăla”). Lavanda devine materia primă pentru un tip de afacere cu potenţial ridicat.

„Folosită încă din vremuri străvechi de romani și de greci, motivul pentru care este folosită atât de mult este gama largă de aplicaţii, de la alimente şi parfumuri la cosmetice şi medicamente pe bază de plante; este o adevărată resursă de uleiuri esenţiale care au efecte puternice asupra corpului uman şi însumează unele din cele mai speciale şi iubite mirosuri din lume” – citim pe site-ul poise.ro.

Mai nou, mai multe familii din Alba au renunţat la culturile tradiţionale şi au ales să cultive lavandă, iar situaţia se extinde şi în Moldova şi Dobrogea.

https://www.facebook.com/101074471665239/photos/a.105402831232403/105402804565739/?type=3&theater

https://www.facebook.com/101074471665239/photos/a.105402831232403/105785894527430/?type=3&theater

 

Categorie: Știri
Etichete: comuna vinga, critic arad, festivalul lavandei, lavanda, lavanda de vinga, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
[Universitatea de Vest din Timișoara] West Summer University pregătește prima universitate de vară pentru elevi anunțată în mediul online!
Articolul următor
DSP Arad – Serviciul de Control în Sănătate Publică va efectua controale pentru verificarea monitorizării calității apei potabile

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie