Florin Tripa: „CJA și Compania de Apă trebuie să renunțe la taxa pe apa de ploaie“

foto tripa 19 iulie
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Florin Tripa: „CJA și Compania de Apă trebuie să renunțe la taxa pe apa de ploaie“

 

Guvernul României a eliminat prin OUG, la finalul anului 2018, obligația utilizatorilor serviciilor publice de apă și canalizare de a suporta costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale. Asta după ce, în vară, legislația a fost modificată în sensul că s-a dat posibilitatea autorităților locale care dispun de resurse să îi scutească de această plată pe clienții operatorilor de servicii de apă și canalizare, suportând-o din bugetul local.

„La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a modificat dispozițiile legale, care obligau operatorii serviciilor de apă și canalizare să factureze apa meteorică. Acum, autoritățile locale și județene pot opta dacă facturează acest serviciu sau nu. Este încă o măsură care vizează reducerea cheltuielilor românilor cu serviciile de apă și canalizare, după ce de la 1 ianuarie 2019 a fost redus și TVA-ul la 9 la sută, pentru aceste servicii. Având în vedere aceste modificări legislative, solicităm Consiliului Județean Arad și Companiei de Apă să renunțe la acest bir pus anul trecut pe spatele cetățenilor, cu votul consilierilor județeni PNL.

Compania de Apă are suficiente resurse pentru a funcționa la parametrii normali, ba chiar își permite să plătească zeci sau poate sute de salarii pentru clientela PNL. În aceste condiții, nu vedem de ce ar mai fi nevoie ca CJA și Compania de Apă să mențină aceste taxe și să împovăreze și mai mult arădenii, care plătesc și așa printre cele mai mari prețuri din țară la apă și canalizare“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: CJ Arad, compania de apa, deputatul PSD Florin Tripa, guvernul romaniei, operatorii serviciilor de apă și canalizare, tarife
Distribuie:
Articolul anterior
Marcel Granolles e adversarul lui Marius Copil la Australian Open. Tenismanul arădean a semnat cu LACOSTE
Articolul următor
Poeziile lui EMINESCU iau forma sonoră a vocii, de Ziua Culturii Naționale, pe scena Filarmonicii Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie