Fonduri din PNRR pentru renovarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie

pnrr medici de familie
Distribuie:
Ministerul Sănătății a anunțat, la data de 14.07.2022, faptul ca peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) este conceput pentru a asigura un echilibru optim între prioritățile Uniunii Europene și necesitățile de dezvoltare ale României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ țara, așa cum a afectat întreaga Uniune Europeană și întreaga lume.

Obiectivul general al PNRR al României

este dezvoltarea țării (României) prin realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Obiectivul specific al PNRR

este și el corelat cu cel al mecanismului, detaliat în Regulament, și anume de a atrage fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea atingerii jaloanelor și a țintelor în materie de reforme și investiții.

Aplicanții eligibili

pot fi orice entitate publică sau privată care are în componență cabinet de asistență medicală primară (medici de familie) care au contract cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate sau cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale si Autorității Judecătorești.

3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară

vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură,
spirometru digital etc).

45.000 euro pentru dotări și până la 15.000 euro pentru renovare

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

Ghidul beneficiarului

și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate.

Perioada de implementare a proiectelor

începe de la data semnării contractelor de finanțare dar după data de 1 iulie 2022. Termenul limită până la care se pot implementa proiectele este: 15 mai 2023.

Data deschidere platformă pentru depunere dosare de finanțare este 04 august 2022 ora 10:00, iar data închiderii este 30 decembrie 2022, ora 16:00 (ora României) sau până la înregistrarea a 1000 de dosare depuse în cadrul Apelului necompetitiv.

În funcție de verificarea eligibilității/calității dosarelor primite sau semnarea contractelor de finanțare, apelul se poate redeschide.

Dosarele de finanțare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro.

Persoanele interesate de finanțare pot trimite întrebări cu privire la acest Ghid utilizând
următoarea adresă: [email protected].

Răspunsurile la întrebări vor fi comunicate de Ministerul Sănătății în maximum 5 zile lucrătoare.

[Comunicat de presă – DSP Arad]

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, fonduri PNRR Sănătate, investiții în cabinetele medicale, medici de familie, NextGenerationEU
Distribuie:
Articolul anterior
Grupul de INVESTITORI: „Ne-ați chemat să ne vindeți UTA, vă acceptăm oferta!”
Articolul următor
Noua conducere a IPJ Arad a prezentat analiza activității în primul semestru al anului 2022 în cadrul unei întâlniri (in)formale cu presa locală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie