Fostul Hotel Parc va fi istorie: o clădire multifuncțională, o parcare subterană cu 400 de locuri și un hotel al lanțului Marriott vor fi realizate până în 2024 de un investitor privat

fostul hotel parc
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
În doi ani de zile Aradul ar putea avea prima parcare subterană. Investiția este integral privată și se va realiza pe suprafața de teren cuprinsă între fostul Hotel Parc și terenul de sport aparținând Colegiului Național „Moise Nicoară”.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț în cadrul conferinței de presă susținută joi, 28 iulie 2022.

Edilul a precizat că investitorul privat a contactat reprezentanții administrației locale în condițiile în care o parte din terenul unde urmează să fie amenajată parcarea subterană aparține domeniului public al Municipiului Arad. Este vorba despre un teren în suprafață totală de 1189 mp.

„Mă bucur că un investitor privat și-a manifestat intenția de a amenaja o parcare subterană pe 2 nivele, cu 400 de locuri. Așa cum știți Hotelul Parc intră într-un amplu proces de renovare și cu această ocazie se dorește inclusiv realizarea acestei parcări.

Este un deziderat mai vechi al Primăriei Arad de a realiza o investiție de acest fel  în zona respectivă, însă până acum nu a găsit înțelegerea și deschiderea necesară din partea fostului proprietar al hotelului de a demara o investiție de acest fel.

Am făcut toate demersurile ce se impun astfel încât termenul de finalizare al întregii investiții, sfârșitul primului trimestru al anului 2024, să poată fi respectat și astfel să reușim să avem în zona centrală o parcare subterană foarte mare, fără nicio contribuție din bugetul local.”, a detaliat primarul Călin Bibarț.

bibart

Veștile bune nu se opresc aici, edilul făcând câteva precizări legate de planurile investitorului privat privind fostul Hotel Parc și „Parcul Mic” .

Este oficial! Pe structura <<Parcului Mic>> se va construi primul hotel al lanțului Marriott din afara Bucureștiului. Va fi un hotel mic, aflat in inima Aradului cu 58 camere și 6 apartamente.

Mă bucur că Aradul este primul oraș din România cu o investiție privată care va avea un hotel de 5 stele Autograph Collection by Marriott și îi felicit pe actualii proprietari pentru această realizare, contractul fiind deja semnat.

În ceea ce privește fostul Hotel Parc, noua amenajare va cuprinde mai multe facilități dintre care aș aminti: spa cu piscină semiolimpică, sală de sport de dimensiuni mari, salon de înfrumusețare și masaj, spații comerciale și spații destinate birourilor.

Fosta terasă a Hotelului Parc în suprafață de 1800 mp va fi destinată restaurantelor și cafenelelor.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Estimarea dezvoltatorilor este de a finaliza întreaga investiție până la sfârșitul primului trimestru din 2024.

Biroul de presă al Primăriei Arad

 

Categorie: Administrație
Etichete: fostul Hotel Parc, parcare subterană, Primarul Călin Bibarţ, „Parcul Mic”Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Consultarea publică pe tema „canalizarea din Livada racordată la Grădiște” s-a încheiat. Concluzia: cetățenii refuză să-și dea acordul pentru că „nu mai au încredere în nimeni”. Decizia rămâne în sarcina consilierilor locali municipali
Articolul următor
Proiectele de hotărâre pentru modificarea tarifelor aferente Bazinului de înot / de polo, Stadionului Francisc Neuman și Ștrandului Neptun se află la transparență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie