Gheorghe Seculici: „În județul Arad funcționează 10% din jucătorii din industria vinului din România”

seculici gheorghe
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

În județul Arad sunt 46 de firme care se ocupă de cultivarea strugurilor și 16 companii producătoare de vin, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț,  Industrie și Agricultură Arad. Unele dintre aceste companii sunt multinaționale, cu capital italian, olandez, elvețian, francez sau britanic, iar altele sunt românești.

Principala concentrație a firmelor arădene din industria vinului este, în mod istoric, în zona Miniș-Măderat, a precizat arh. Gheorghe Seculici.

Având în vedere că în anul 2021 (ultimul pentru care există date statistice) au funcționat în România 611 firme cu profilul cultivarea strugurilor sau producerea vinului, putem concluziona că, din punct de vedere al numărului de afaceri în domeniu, 10% din industrie funcționează în județul Arad.

Anul trecut, industria vinului din România a atins un record istoric de vânzări, depășind cu 3,4% recordul precedent, stabilit în anul 2017. Cifra de afaceri a producătorilor de vin din România a crescut cu peste 20% față de 2020 și cu peste 50% în ultimul deceniu.

Și pentru vinificatorii arădeni ultimii doi ani au fost foarte buni.

În Podgoria Miniș-Măderat s-au dezvoltat crame noi și s-au consolidat afacerile existente. O singură afacere importantă din domeniul vinului a fost scoasă la vânzare, o cramă istorică, la prețul de 950.000 de euro. Pachetul de vânzare cuprinde și 60.000 de sticle de vin premium îmbuteliate.

„Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad vă recomandă să consumați cu prioritate vinuri arădene. Calitatea lor este asemănătoare cu cea a vinurilor franceze și italiene bune, dar prețurile sunt mult mai mici. În ce privește vinurile albe, recomandarea noastră este Mustoasa de Măderat, un soi local deosebit, o mândrie a județului Arad”, a declarat arh. Gheorghe Seculici.

 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: cultivarea strugurilor, Gheorghe Seculici, Președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Arad, zona Miniș-Măderat
Distribuie:
Articolul anterior
O idee bună: consultare publică pentru identificarea investițiilor care ar trebui prioritizate în Municipiul Arad
Articolul următor
Suporter Club UTA și-a ales noua conducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie