Gheorghe Seculici, mesaj către investitori: „Veniți la Arad, aici avem cultura muncii!”

seculici_ccia
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici, adresează un mesaj public investitorilor străini interesați să investească în România: „Veniți la Arad, aici avem cultura muncii și toate facilitățile care susțin înființarea și funcționarea oricărui tip de afaceri”!

Reacția lui Gheorghe Seculici vine ca urmare a unor declarații a investitorilor americani

care sunt de părere că România se confruntă cu probleme majore privind infrastructura și forța de muncă bine calificată.

În județul Arad nu există probleme de infrastructură.

Municipiul este conectat la autostrada europeană A 1, Aradul este pe culoarul IV pan european de transport modernizat din fonduri europene și racordat la rețeaua europeană de cale ferată de medie viteză, iar 750 km din totalul de 1180 km de drumuri județene se modernizează. A fost finalizată inclusiv modernizarea întregii rețele de drumuri transfrontaliere, pentru facilitarea deplasării forței de muncă din Ungaria înspre zonele industriale din municipiul și județul Arad.

Nu în ultimul rând, Aradul dispune de un aeroport internațional care deservește curse ocazionale și zboruri charter. Este și singurul județ din România cu trei terminale intermodale pe calea ferată și cu patru puncte de trecere a frontierei către vest: Nădlac, Vărșand, Turnu și Curtici (aceasta din urmă, pe calea ferată).

Ionuț Simion, președintele AmCham, a declarat pentru Ziarul Financiar că „pentru România un alt minus îl reprezintă lipsa forței de muncă bine calificate, în condițiile în care tot mai mulţi români bine pregătiţi părăsesc ţara”.

Referindu-se la acest aspect, Gheorghe Seculici punctează faptul că

județul Arad a început importul de forță calificată de muncă din statele asiatice și din Ungaria,
muncitorii aceștia fiind deja integrați în companiile multinaționale și locale, iar numărul lor este
de ordinul miilor.

Pe de altă parte, spune Gheorghe Seculici, nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că o salarizare adecvată pentru personalul calificat fidelizează forța de muncă, iar România a făcut
pasul de la țara angajaților de bază la un stat în care procesul tehnologic implică mare tehnicitate, aptitudini și deprinderi deosebite, iar asta trebuie să însemne și o salarizare pe
măsură.

„Marile companii, care vând produse de marcă la prețuri corespunzătoare notorietății brandului, au uneori pretenția ca angajații să lucreze pe salarii mici sau chiar foarte mici, or din punctul meu de vedere ar trebui să existe o preocupare și față de meseriașii care contribuie la stabilitatea brandului, nu doar față de vânzări. Dacă salariile cresc și oamenii se simt respectați, migrația forței de muncă scade, atât migrația domestică cât și cea spre exterior.

Angajații sunt sensibili chiar și la cele mai mici majorări de salarii, pentru că simt, pe bună dreptate, că le merită. Eu înțeleg dorința fiecărui investitor de a-și maximiza profitul, dar cred că este momentul ca toți să înțeleagă că angajatul este cel mai important capital al unei companii”, a declarat Gheorghe Seculici.

seculici

Biroul de presă al Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Arad

Categorie: Știri
Etichete: forță de muncă calificată, Gheorghe Seculici, infrastructura, județul Arad, Președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Arad
Distribuie:
Articolul anterior
În urma controalelor efectuate de Registrul Auto Român în primele 6 luni din 2022, din 1.052 de vehicule verificate în județul Arad, 26,05% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 3,61% prezentau pericol iminent de accident
Articolul următor
Atmosfera din interiorul „GX Fashion Week ” de la Milano din acest an și designerii selectați pentru scenă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie