Glad Varga și-a văzut visul cu ochii: i-a fost adoptat Proiectul de lege care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane

glad varga
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Proiectul de lege iniţiat de Glad Varga, care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane, a fost adoptat

Proiectul de lege iniţiat de deputatul liberal arădean Glad Varga, care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane, a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 232 de voturi „pentru”. Camera Deputaţilor a fost cameră decizională în acest caz, forma finală a legii urmând  să fie transmisă spre promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Glad Varga, vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic:

„Astfel, pe terenurile agricole de clasa III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, situate în extravilan, în baza autorizaţiei de construire şi a aprobării scoaterii definitive sau temporare din circuitul agricol, pot fi amplasate obiective de investiţie specifice producerii de energie electrică din surse regenerabile: capacităţi de producţie a energiei solare, energiei eoliene, energiei din biomasă, biolichide şi biogaz, unităţi de stocare a electricităţii, staţii de transformare sau alte sisteme similare care se pot amplasa pe terenurile agricole situate în extravilan, în suprafaţă de maximum 50 hectare.”

Acesta susţine că modificările adoptate vin în întâmpinarea unei nevoi reale pentru obiectivele și cerințele PNRR,

având în vedere că România trebuie să depună propuneri de investiţii în acest domeniu pentru a obţine sprijin din Fondul pentru Modernizare în domeniul producerii de energie electrică din resurse regenerabile.

„În felul acesta, putem beneficia pe deplin de oportunităţile pe care ni le oferă PNRR şi Fondul pentru Modernizare în domeniul producerii de energie electrică din resurse regenerabile şi sper că vor exista finanţări suficiente pentru a realiza capacităţile de producţie de peste 18.000 MW, care sunt în lucru la Transelectrica.

Consider că adoptarea proiectului de lege este un pas extrem de important în dinamica energetică actuală şi sper că va contribui la scăderea preţului energiei electrice pentru cetăţeni”, a mai spus parlamentarul arădean.

Forma pentru promulgare a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/1991 este disponibilă aici:

 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2022/pr022_22.pdf  

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: Glad Varga, Proiectul de lege care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane, vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic
Distribuie:
Articolul anterior
Măsuri dispuse pentru perioada 23-26 iunie și RECOMANDĂRI din partea Poliției pentru elevii care intră în vacanță
Articolul următor
ȘAPTE percheziții ale DIICOT Arad în zona Gurahonț. Polițiștii au descoperit o SERĂ DE „IARBĂ”. Două persoane, de 37 și 43 de ani, au fost ARESTATE [GALERIE FOTO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie