INFORMARE pentru persoanele care găzduiesc cetățeni ucraineni

primaria_arad
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
INFORMARE PENTRU PERSOANELE CARE GĂZDUIESC CETĂȚENI DIN ZONA CONFLICTULUI DIN UCRAINA

Având în vedere prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 22 din 12.04.2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina,

INFORMĂM

persoanele fizice care au găzduit până la data de 30 aprilie 2023, cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, că mai beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare, dacă depun cereri în acest sens, potrivit mecanismului de decontare aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 336/2022.

După împlinirea termenului de 30 de zile de la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 22/2023, respectiv după ziua de 12 mai 2023 nu se mai pot accepta cereri depuse
peste termen.

De asemenea, precizăm că, începând cu data de 1 mai 2023,

familiile și persoanele singure, beneficiare ale Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului, de constatare a existenței unui aflux masiv de persoane strămutate din Ucraina și având drept efect introducerea unei protecții temporare, vor beneficia, pentru o singură perioadă de maximum 4 luni consecutive, de o sumă forfetară lunară, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și hrană.

După împlinirea perioadei de 4 luni consecutive,

familiile și persoanele singure, provenite din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de suma forfetară lunară până la finalul anului 2023, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare. Cuantumul, condițiile și mecanismul de decontare a sumei forfetare vor fi comunicate ulterior.

Biroul de presă al PMA

Categorie: Administrație
Etichete: decontare cheltuieli de cazare și masă, persoanele care găzduiesc cetățeni ucraineni, refugiați ucraineni
Distribuie:
Articolul anterior
„Săptămâna Verde” la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș
Articolul următor
Muzeele din cadrul Complexului Muzeal Arad funcționează de la începutul lunii mai după un nou program de vizitare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie