Invitație la pictură, pe simezele Bibliotecii arădene

expozitie eleonora ilutan
Distribuie:

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” organizează miercuri, 14 septembrie
2022, începând cu ora 15:00, vernisajul expoziției de pictură „Un univers printre culori” a
artistului plastic amator arădean Eleonora Iluțan.

Expoziția, organizată în cadrul unui spațiu cultural inedit – Artoteca Bibliotecii arădene, întrunește un număr de 45 lucrări reprezentative, realizate în ulei pe pânză, ce prezintă o variată tematică, atât din punct de vedere coloristic, cât și prin multitudinea subiectelor abordate.

Însușindu-și pictura ca un mijloc suplimentar de exprimare, Eleonora Iluțan nu este străină de universul cuvintelor, fiind autor al volumului de poezie „Imagini impure”, sau de fermecătoare lume a teatrului, activând, „ani de zile” (după cum ne mărturisește), în „Teatrul veșnic tânăr” arădean.

Pictura vine să completeze în mod armonios viața și sufletul Eleonorei Iluțan,

întregind prin culoare, „acele momente surprinse și transpuse pe pânză, momente care cer mult sacrificiu și timp. Eu, pensula și pânza albă. Urmează un univers printre culori, o călătorie către imaginea și emoția pe care doresc să o transmit. Nu este ușor. Este însă un limbaj pentru mine, o oglindire a sentimentelor, a opiniilor, a viziunii despre lume. Toate acestea le ofer cu drag arădenilor care vor veni să vizite expoziția de la Biblioteca arădeană”.

Așa cum „fiecare artist își înmoaie pensula în suflet și își pictează natura proprie în picturile sale”, universul printre culori al artistului plastic amator Eleonora Iluțan va fi relevat iubitorilor de artă de către dr. prof. Paul Krizner, moderator prof. Ioana Nistor.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de pictură „Un univers printre culori” în perioada
12-23 septembrie 2022, în mod gratuit,

de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului non-formal inedit de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

afis expozitie eleonora ilutan

 

Categorie: Cultură
Etichete: artist plastic amator - Eleonora Iluțan, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, dr. prof. Paul Krizner, expoziție de pictură, prof. Ioana Nistor, „Un univers printre culori”
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a jucat cel mai bun fotbal al ei în prima repriză la Botoșani și a obținut prima victorie în deplasare, după 11 luni
Articolul următor
De la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat a pornit incendiul care a distrus casa unei familii din Joia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…