Ionel Bulbuc (PNL) sare în apărarea lui Falcă și îl critică aspru pe senatorul Adrian Wiener (USR) care „a îndrăznit” să îi adreseze primarului o scrisoare deschisă

Bulbuc si Wiener
Distribuie:

Senatorul USR Adrian Wiener a dat ieri, 16 ianuarie 2018, publicității o scrisoare (critică) deschisă adresată primarului Gheorghe Falcă. La câteva ore distanță, Departamentul de Comunicare al PNL Arad distribuie un comunicat al consilierului local Ionel Bulbuc, în care acesta îl consideră, între altele,  „inutil pentru Arad” pe senatorul USR.

Redăm mai jos cele couă comunicate.

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR ARAD]

Scrisoare deschisă a senatorului Adrian Wiener pentru primarul Gheorghe Falcă

Primarul Gheorghe Falcă a lansat cu ocazia unei conferințe de presă o provocare parlamentarilor USR: să „facă demersuri la București” pentru „a aduce” bani de la Guvern pentru acoperirea pierderilor de la CET, pentru lucrări la stadionul UTA, la liceele Aurel Vlaicu, CFR și Liceul de Construcții. Mai cerea primarul Aradului bani pentru hotelul Ministerului Educației din parcul Reconcilierii. Pe această cale aș dori să îi răspund provocării, așadar, domnule primar:

Mă aflu în Parlamentul României tocmai pentru a crea premisele ca acest tip de politică, pe care dumneavoastră îl afișați ca fiind „în interesul arădenilor” să dispară! Nu sunt acolo pentru a face antecamera miniștrilor sau decidenților momentului, nu pentru a mă căciuli pe la cineva pentru favoruri, nu pentru a face trafic de influență. Toți avem de pierdut, inclusiv arădenii, în măsura în care perpetuăm acest trafic mizerabil între banul public și imaginea politică, în măsura în care promovăm același fel păgubos de a distribui resurse pe criterii subiective sau politice, în măsura în care valorizăm ‘pixul’ cuiva.

Reprezint arădenii pentru a lupta împotriva clientelismului, pentru a crea mecanisme independente și autonome prin care să se deruleze finanțarea investițiilor, care să depindă strict de oportunitate și sustenabilitate. Sunt Senator și reprezint arădenii pentru a depolitiza actul de guvernare și de administrație în România. Dumneavoastră, domnule primar, ați rămas captiv în această paradigmă: lucrurile se rezolvă printr-un telefon, printr-o întrevedere tête-à-tête. Credeți în continuare că un politician e de apreciat în măsura în care „are intrare, fie ea și clandestină și ilegitimă pe la potentații zilei. Personal, sunt la București pentru a cultiva relații instituționale, nu personale.

Așadar nu domnule primar, nu am să fac „demersuri”, nu am să „rezolv” situații și nu am să „deblochez” investiții. În schimb am să fac altceva: am să fac tot ce pot pentru ca nimeni să nu mai facă asta în România. Voi face totul pentru ca aceste lucruri să nu mai depindă de vreo persoană, indiferent cine ar fi aceea. Să nu mai poată nimeni să spună în România: „eu am făcut autostrada”, „eu am renovat liceul”, „eu am acoperit patinoarul” sau „eu am pus gazon pe stadion”. Meritul pentru aceste acțiuni revine cetățenilor, ei sunt cei care plătesc taxe, ei sunt cei care finanțează atât lucrările, cât și pe cei care trebuie să le gestioneze.

Adrian Wiener, Senator în Circumscripția 2 – Arad

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PNL ARAD]

Ionel Bulbuc (PNL): „Wiener de la USR este la fel de inutil pentru Arad, precum a fost la Spitalul Județean”

Senatorul USR, Adrian Wiener continuă războiul cu administrația locală arădeană, pentru a-și face un pic de imagine publică, în condițiile în care prea puțini îl cunosc pe fostul manager interimar al Spitalului Județean Arad.

Cum senatorul USR nu are curaj să atace PSD-ul sau poate speră la o alianță și implicit un loc călduț în vreun viitor guvern al social-democraților, acesta s-a hotărât să sară la gâtul liberalilor arădeni care cer tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, să facă demersuri la București pentru ca Aradul să nu piardă în continuare fondurile necesare proiectelor, investițiilor și bunei funcționări a municipiului și județului.

Wiener a găsit modalitatea perfectă să admită că nu este capabil să facă ceva concret pentru Arad prin această scrisoare deschisă. În loc să se adreseze guvernului PSD, să solicite ca acesta să trateze problemele Aradului în mod echitabil, ceea ce nu poate fi definit ca trafic de influență. Wiener se ascunde după cuvinte pompoase, fără substanță, care aduc zero rezultat pentru județul nostru. Senatorul USR uită că a fost trimis în Parlamentul României de către arădeni, uită că are o datorie morală să facă ceva pentru Arad. Se comportă ca un politruc care după ce și-a atins țelul, după ce și-a luat mandatul se urcă pe un piedestal de unde nu face altceva decât să critice și să atace.

Domnule Wiener, PNL nu este, încă, partidul de guvernământ, așa că lăsați visele de ministru al Sănătății după care tânjiți și puneți mâna să faceți ceva pentru județul care v-a trimis în Parlament!” declară Ionel Bulbuc, consilier local municipal PNL

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Categorie: Știri
Etichete: clientelism, consilier Ionel Bulbuc, inutil pentru Arad, PNL Arad, primar Gheorghe Falca, scrisoare deschisa, senator adrian wiener, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
[HIP HOP NEWS] Manualul de agățat al șoferului de TIR. Cerințe minimale pentru o viață mai bună, plus consecințe
Articolul următor
Un tânăr și doi minori, din Vinga, au fost reținuți pentru furt calificat. Recomandări ale Poliției pentru prevenirea furturilor din locuințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD