ISJ Arad – partener într-un PROIECT în valoare de 6 milioane de Euro: infrastructură educațională pentru 60 de cadre și 1000 de elevi

isj arad
Distribuie:

 

În perioada 12-15 septembrie 2017, la Barcelona, Spania are loc intalnirea de proiect CRISS- HORIZON 2020. Din partea ISJ Arad participă Anca Stoenescu, inspector scolar general, coordonator proiect și Laura Nadaban, inspector scolar pentru limbi moderne, membru în echipa de proiect.

Inspectoratul Școlar Județean Arad este partener într-un amplu și complex proiect, derulat prin programul Orizont 2020 și finanțat de către Comisia europeană de la Bruxelles. Acest program promovează investiția în cercetare și inovare prin antrenarea tinerei generații în a găsi soluții și a răspunde  provocărilor secolului XXI.

Este vorba de un proiect CRISS care propune crearea și testarea unei infrastructuri educaționale digitale pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții.  Implementarea proiectului presupune –în ceea ce privește partea română- selectarea a 60 de cadre didactice de limba engleză, matematică și, respectiv, științe, care vor facilita accesul a 1000 de elevi  la această  infrastructură educațională. Selecția unităților de învățământ și a cadrelor didactice arădene va începe săptămâna viitoare. Elevii, selectați din 20 de școli din județul Arad, vor realiza  un e-portofoliu, conținând rezolvarea unor sarcini de lucru prestabilite, în vederea dezvoltării unor competențe absolut necesare într-o lume în permanentă schimbare, transformare și înnoire.

Proiectul, într-o valoare totală de 6 milioane de Euro este  coordonat de Exus Software LTD din Atena, Grecia, este inițiat de un consorțiu din care fac parte, pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Arad, instituții și  organizații de prestigiu din Spania, Franța, Italia, Grecia, Suedia, Croația, Germania, Marea Britanie.

Aradul este singurul județ din România care face parte din acest mare proiect.

Categorie: Știri
Etichete: 6 milioane de euro, Anca Stoenescu, CRISS- HORIZON 2020, inspectoratul scolar judetean arad
Distribuie:
Articolul anterior
Camera de Comerț Arad invită firmele arădene la întâlniri de afaceri cu firme din regiunea Voivodina
Articolul următor
Claudiu Drăgan mai are interzis trei runde pe banca tehnică. UTA joacă sâmbătă acasă, de la ora 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie