CONCERT DE CONCERTE avem joi seara, la Filarmonică

afis
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – FILARMONICA DE STAT ARAD]

Virtuozitatea instrumentală în secolul lui Antonio Vivaldi, oglindită în două dintre Concertele op.10, prima colecție de partituri concertante pentru flaut și orchestră din istoria literaturii de gen, plasează debutul serii de 31 Ianuarie în zona de afirmare a formei concertului baroc. La tempesta di mare, Concertul pentru flaut și orchestră în fa major op.10/1, este prima capodoperă a unei serii de succes, afirmată în mod constant de-a lungul întregii cariere a compozitorului și ale cărei efecte se redescoperă peste secole, în inspirațiile romantice ale altor mari virtuozi.

Partituri atipice ale secolului al XIX-lea, semnate de Charles Auguste de Beriot (Scène de Ballet), Henryk Wieniawski (Polonaise brillante) sau Ludwig van Beethoven (Fantezia în do minor pentru pian, cor și orchestră) dezvăluie fațetele uluitoare ale continentului muzical, oglindite deopotrivă în bravurile violonistice ale școlii franco-belgiene  sau în expansivitățile de limbaj și de formă ale finalului de clasicism vienez.

Ultima audiție de Joi a lunii Ianuarie este găzduită de soliștii Filarmonicii – flautistul  Constantin Talmaciu, concert-maestrul Florin Gherghel și pianistul Sorin Dogariu -, acompaniați de orchestra simfonică dirijată de  Cristian Neagu și de corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș.

 

afis 31 ian 2019 WEB

 

Categorie: Cultură
Etichete: Antonio Vivaldi, Charles Auguste de Beriot, concert maestrul Florin Gherghel, cor și orchestră, corul academic, cristian neagu, Fantezia în do minor pentru pian, flautistul Constantin Talmaciu, Henryk Wieniawski, La tempesta di mare, Ludwig van Beethoven, partituri concertante pentru flaut și orchestră, pianistul Sorin Dogariu, Polonaise brillante, Robert Daniel Rădoiaş, Scène de Ballet
Distribuie:
Articolul anterior
Cadavrele animalelor suspectate de PESTĂ PORCINĂ și aruncate lângă Șofronea NU AU FOST, ÎNCĂ, GĂSITE! S-a instituit „zonă de supraveghere și protecție” pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului de pe „6 Vântători”
Articolul următor
V-am zis, nu?… „Sergiu Bîlcea insistă pentru modernizarea Bazinului Delfinul şi a Sălii Polivalente!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD