Județul Hunedoara – Concluziile subiective ale participării la Târgul de Turism al României 2017

hd turism
Distribuie:

 

În perioada 16 – 19 februarie 2017, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo- București a avut loc  ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, eveniment la care am avut onoarea să reprezint județul Hunedoara, în calitate de Ambasador al Turismului Românesc. Și nu am reușit asta  de una singură, ci alături de minunata echipă de profesioniști de la Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara și de reprezentanți remarcabili de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane, cetatea Devei, Castelul Corvinilor, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și zona Geoagiu.  O echipă faină, unită și deschisă, astfel încât mulți dintre cei care ne-au vizitat standul au ținut să ne spună că avem una dintre cele mai elegante reprezentări, iar informațiile turistice oferite le-au depășit așteptările.  Am remarcat și m-a încântat curiozitatea vizitatorilor, deschiderea lor şi dorinţa sincer manifestată de a veni cât de curând să  ne viziteze județul, să descopere la pas „leagănul civilizației românești”.

Un interes aparte a suscitat și Țara Zarandului, îndeosebi prin unicitatea Muzeului Aurului de la Brad și prin ineditul meşteşugului căutării aurului, meşteşug promovat de Asociația Casa Căutătorului de aur din Stanija. În timp ce „Colțul Dacic”, unde am avut expuse replici ale brățărilor dacice și a renumitei matrițe de bronz,  a impresionat prin creativitatea sa adulți și copii deopotrivă,  Zalmi, dinozaurul pitic de la Geoparc, a fost mascota favorită a celor mici.

Atmosfera a fost însuflețită de artiștii talentați ai  Ansamblului „Drăgan Muntean” din Deva, care prin cântecele și dansurile lor tradiționale au realizat  o promovare excelentă a culturii autentice din zona noastră și costumelor populare deosebite. După  ce  au fost antrenați în  joc, vizitatorii s-au bucurat de o degustare a produselor gastronomice tradiționale din județul nostru, despre care se știa că sunt delicioase.  Am rămas în suflet de la acest târg și m-a cucerit  atmosfera de prietenie și căldura creată între noi, expozanții, și vizitatori, ceea ce mi-a întărit convingerea că, dacă te implici cu sufletul în ceea ce faci, lucrurile ies bine. Nu pot decât să sper la „o dată viitoare”  pentru participarea județului nostru la Târgul de Turism și, până atunci, la accesarea ofertelor noastre turistice și culturale de cât mai mulți vizitatori.

……………………………………………

Nota Redacției

Alexandra Flavia Marcu este din Deva, a cucerit cei mai înalţi vulcani din lume, a reușit să escaladeze câteva dintre cele mai importante vârfuri montane din lume: Kilimanjaro (Tanzania), Pico de Orizaba (Mexic), Elbrus (Rusia) sau Damavand (Asia), muntele Giluwe din Papua Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Australia și Oceania. Tânăra alpinistă este autoarea  cărții , „Alexandra și cei șapte vulcani – evoluție”, volum ce prezintă povestea expedițiilor montane. Consiliul Local al Municipiului Deva i-a acordat distincția de Cetățean de Onoare în anul 2014, când avea 16 ani  iar în noiembrie 2016  a fost desemnată de ADEH imaginea județului Hunedoara la Târgul de Turism al României.

Alexandra este  organizator de expediții, drumeții și tabere, monitor de ski și coordonatoarea Clubului Evoluții – o asociaţie fondată pentru cei care doresc să evolueze și care ne invită să participăm alături de ei la ture montane, tabere şi expediții internaționale, precum și la alte activităţi destinate celor care vor să evolueze: călătorii în locuri exotice, limbi străine, dans, fitness şi multă aventură…

 

Recitiți aici și  „La 19 ani, după ce a purtat Tricolorul prin toată lumea și și-a aruncat televizorul, Alexandra este o ambasadoare a turismului din România și se ocupă de evoluția sănătoasă a copiilor”

 

 

Categorie: Reportaje
Etichete: Alexandra Flavia Marcu, daci, Deva, Geoparc, judeúl Hunedoara, romani, turism, T\rgul de Turism Bucure;ti 2017
Distribuie:
Articolul anterior
Poate n-o să vă vină să credeți… dar mai există persoane care n-au venit la Prefectură să-și ridice banii câștigați ca personal al secțiilor de votare!
Articolul următor
Chinezii de la KSS au cumpărat TAKATA. Ca de obicei, tranzacția s-a produs atât de discret încât nici măcar angajații n-au aflat încă [SURSE]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…