La invitația guvernatorului Provinciei Hainan, o delegație arădeană va efectua, săptămâna viitoare, o vizită în Republica Populară Chineză

steag romania china
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Consiliului Județean Arad]

O delegație arădeană a fost invitată în Republica Populară Chineză, în provinciile Hainan și Fujian.

În cadrul deplasării, președintele CJ Arad, Iustin Cionca, va fi însoțit de președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, și de directorul executiv al Direcției Comunicare și Strategii din Consiliul Județean Arad, dr. Andrei Ando.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, se va întâlni săptămâna viitoare cu guvernatorul Provinciei Hainan, dr. Shen Xiaoming, pentru a reconfirma acordul de parteneriat încheiat în urmă cu 20 de ani între județul Arad și Provincia Hainan. În cadrul aceleiași vizite în Republica Populară Chineză, Iustin Cionca va semna o scrisoare de intenție antemergătoare protocolului de colaborare dintre Provincia Fujian și județul Arad, în vederea stabilirii de relații economice și culturale între cele două entități.

Dr. Shen Xiaoming este de profesie medic pediatru, membru extern al Academiei de Medicină al Statelor Unite și membru onorific al Academiei de Pediatrie a Statelor Unite. A fost viceprimar al metropolei Shanghai, președintele Universității de Medicină din Shanghai, director al spitalului Xinhua. În aprilie 2015 a fost numit președintele Zonei Libere Shanghai, iar ulterior a devenit ministru adjunct al Educației în Guvernul Republicii Populare Chineze. Din aprilie 2017 este guvernatorul Provinciei Hainan.

Întâlnirea celor doi oficiali va avea loc în capitala Provinciei Hainan, la Haikou, și are pe agendă trei teme importante:

– dezvoltarea sistemului medical arădean;

– discuții cu boardul de conducere al companiei aviatice Air Hainan pentru Aeroportul Internațional Arad:

– valorificarea potențialului industrial al județului Arad, în Zona Liberă Arad-Curtici și zonele industriale din municipiu și județ.

În urmă cu 20 de ani, la finalul lunii octombrie 1997, Aradul și Hainanul deveneau parteneri, iar ulterior s-au înfrățit. După 20 de ani, în care au fost vizite reciproce între noi, relația aceasta a trecut etapa tatonărilor și a declarațiilor de intenție. I-am propus Guvernatorului Shen Xiaoming câteva direcții concrete de acțiuni comune. Am văzut că este o persoană foarte calificată, cu o pregătire administrativă, politică și profesională excepțională, care înțelege exact mecanismele economice și nevoia pragmatismului în relațiile bilaterale. Mă întâlnesc cu domnia sa în ideea ca Aradul și Hainanul să aibă un rezultat concret al acestui parteneriat”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Categorie: Știri
Etichete: Aeroportul Arad, Casa Româno-Chineze, China, CJ Arad, comapanie aviatica Air Hainan, filiala arad, Fujian, Guvernatorul Shen Xiaoming, Hainan, Iustin Cionca, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, vizita, Zona Liberă Arad-Curtici
Distribuie:
Articolul anterior
Gyula a fost, anul acesta, gazda tradiţionalei întâlniri „Strângeri de mâini”, între reprezentanții orașelor Arad și Gyula
Articolul următor
Anul 2017 este anul aniversar în care brandul arădean ELLIS a împlinit 25 de ani de viaţă

1 comentariu. Leave new

  • Ma dar Ando ce fel de doctor este? Poate are nevoie el de un doctor. De un psihiatru. Ma gandesc ca merge in China sa gaseasca niste fraieri pe care sa-i prosteasca. In Romania a prostit deja cam multi si s-a cam terminat, oamenii s-au prins de schema cu cine au de a face. Asa ca doftoru Ando isi cauta acum de lucru … De risul curcilor. Este jenant !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

afis festivalul vinului 2023 2

Festivalul Vinului, ediția 2023, la Arad

Festivalul Vinului, ediția 2023, va avea loc în perioada 6 – 8 octombrie, în Piața „Avram Iancu“ din Arad, unde, pe lângă degustări de vinuri și produse specifice unei astfel…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD