Lansare de carte. Prima monografie românească despre Dor

Dorul_George-Remete
Distribuie:

 

Ce este dorul? Arădenii ce doresc să afle răspunsul la această întrebare sunt invitați joi, 16 februarie 2023, începând cu orele 17:30, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, unde va avea loc lansarea volumului semnat de teologul profesor univ. dr. George Remete: „Dorul – condiţia românească a fiinţei”.

Apărut la Editura Paideia, București, 2022,

volumul este o binevenită recomandare de lectură ce fascinează, o carte ce poate fi lecturată pe nerăsuflate, autorul captivându-și cititorii printr-un aprofundat și complex studiu al dorului.

De la „Dorul ca substanță și persoană” sau „Dorul, jalea și doina”,

la analiza dorului din perspectivă filosofică și la „Dorul, supremul teologic”, George Remete propune arădenilor o eterogenă analiză definitorie a dorului, perceput drept „unitatea românească între materie și spirit, între geografia, istoria și sufletul românesc, între datul istoriei și drumul românesc” sau „Dorul este glasul românesc al lui Dumnezeu și glasul dumnezeiesc al românului”.

Această primă monografie românească despre dor

va fi prezentată de pr. Tudor Budeanu și dr. Doru Sinaci, moderatori fiind pr. Gabriel Ioan Vladu și prof. Ioana Nistor, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad.

Afis 16 februarie George Remete scaled

Dacă dorul, cuvânt specific românesc, a fost coborât pe portativ și a fost transformat
în doină, lansarea volumului va fi însoțită și de recitalul liric oferit de tânăra Daria Drăgoi.

Evenimentul cultural, organizat în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, face parte din proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

Vă așteptăm cu drag!

Categorie: Cultură
Etichete: lansare de carte, monografie românească despre Dor, profesor univ. dr. George Remete, „Dorul – condiţia românească a fiinţei”
Distribuie:
Articolul anterior
Un apartament de la etajul trei al unui bloc ARED a fost incendiat cu intenție. Un cetățean tunisian, intoxicat cu fum, a ajuns la spital
Articolul următor
FIESTA în Arad: UTA a obținut prima victorie după 5 luni de sărăcie la toate capitolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD