Lari Muntean a fost învestit în funcția de manager al Filarmoinicii Arad

lari muntean
Distribuie:
Astăzi, în Ședința Extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad, Laurențiu Muntean a fost învestit în funcția de manager al Filarmonicii Arad. 

Consursul s-a desfășurat în două runde – una dintre ele anulată, după ce  la concursul de proiecte de management pentru Filarmonica Arad, desfăşurat în septembrie-octombrie 2022, s-au înscris trei candidaţi: Cristina Cameniţă, Laurenţiu Muntean (ambii, profesori de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”) şi Alin Văcean, fost manager al Filarmonicii – primii doi fiind respinşi în urma selecţiei dosarelor, iar cel de al treilea nereușind să obţină notă de trecere în prima etapă a concursului (analiza proiectului de management).
Ultima rundă – și cea decisivă – a început pe 30 decembrie. Până în 6 ianuarie, au fost analizate proiectele de management de către membrii comisiei de evaluare, iar pe 9 ianuarie s-au aflat rezultatele.

În comisia de evaluare a candidaților au fost numiți Florin Estefan (manager la Opera Națională Română din Cluj-Napoca), Ovidiu Andriș (managerul Filarmonica Banatul Timișoara) și Codrin-Dacian Vlad, consilier local, reprezentantul Primăriei – supleanți, Carmen Rus, manager al Filarmonicii de Stat Oradea, Silvia Sbârciu, manager al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca și Cristian Galea, consilier local, reprezentantul Primăriei.

Cariera lui Lari Muntean

Laurențiu (Lari) Muntean a studiat dirijatul la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și  este profesor la Colegiul National Sabin Drãgoi, după ce a ocupat demnitatea de conducător-profesr la Colegiul National de Artă „Ion Vidu” din Timișoara și asistent la Facultatea de Muzică din Timișoara.

Lari Muntean, pe Facebook:
30 ianuarie va rămâne cu siguranță “a day to remember”. Astăzi Consiliul Local Arad și Primaria Municipiului Arad au decis să valideze rezultatul concursului, așadar voi fi noul manager al Filarmonicii Arad. Vreau să mulțumesc tuturor consilierilor locali, domnilor viceprimari și domnului primar pentru încrederea acordată. Tot aici vreau să mulțumesc și comisiei de concurs, care a decis în favoarea mea. Mi-am propus să nu îi dezamăgesc, din contră, îmi doresc să le întrec așteptările.
Îmi propun să fac tot ce ține de mine ca Filarmonica să devină principalul punct de atracție pentru toți arădenii căutători de cultură.
Simt că beneficiez de o conjunctură aproape ideală, în care cei mai mulți dintre artiștii Filarmonicii își doresc același lucru, așadar, având un scop comun sunt absolut convins că vom face o echipă foarte bună.
Nu mi-am propus nici reformă și nici revoluție, cred că managementul interimar a făcut deja asta; tot ce-mi propun este să construiesc mai departe pe fundația așezată de această echipă în ultimele luni. Nu sunt naiv, știu că vor fi și provocări, și poate nu mici, însă azi nu vreau să mă gândesc la eleÎn plus, mai cred că toate greutățile pot fi depășite și de cele mai multe ori acestea ne fac mai puternici.
Sunt mulți cei care m-au încurajat în demersul meu din ultimele luni.
Nu vreau să scriu acum niciun nume, pentru ca nu cumva să uit de cineva. Am avut mai multe momente în care am vrut să renunț. Mi s-a părut uneori că e prea greu, că sunt prea multe lucruri noi, că lupt singur, că n-are rost și alte aiureli. Însă Adina Muntean nu m-a lăsat să cad niciodată. Din contră, m-a împins înainte. Mi-a citit toate textele, mi-a ascultat prezentările, mi-a suportat lamentările, a stat și în locul meu cu copiii și a preluat multe dintre sarcinile mele zilnice, în așa fel încât să fiu concentrat pe concurs. Sunt absolut convins că fără ea m-aș fi oprit undeva la primele pagini ale proiectului. Îți mulțumesc, Adina și îți sunt recunoscător. Știu sigur că ești ajutorul meu potrivit
Vreau azi să îmi iau un angajament public că voi face tot ce ține de mine să fiu o lumină, că îmi propun să fiu foarte responsabil față de oamenii din instituție și că îmi doresc mult ca Filarmonica să devină un loc care să conecteze arădenii, un hub care să emane cultură și învățătură. Cred că toate acestea vor putea fi realizate cu ajutorul lui Dumnezeu, Cel care simt că mi-a deschis larg multe uși la care eu n-aș fi îndrăznit să bat vreodată.

Categorie: Știri
Etichete: Consiliul Local al Municipiului Arad, Filarmonica Aad, Lari Muntean, Primăria Municipiului Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Teatrul Vechi din Arad şi-a găsit salvarea
Articolul următor
Ilie Cheșa a fost ales vicepreședinte al PES activists România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…