„Les Films de Cannes” la Cinema Arta între 25 și 27 octombrie

les films de cannes
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Festivalul Les Films de Cannes revine în această toamnă la Arad. Între 25 și 27 octombrie, la Cinema Arta, publicul este invitat să vizioneze unele dintre cele mai așteptate filme din programul de anul acesta al marelui festival de la Cannes, printre care și câștigătorul Palme d’Or 2023 – Anatomia unei prăbușiri/L’Anatomie d’une Chute. Intrarea la Les Films de Cannes à Arad este liberă, în limita locurilor disponibile. Ediția este parte în proiectul „Cinema Arta Arad, online”, finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Anatomia unei prăbușiri /L’Anatomie d’une Chute, al regizoarei franceze Justine Triet – câștigător Palme d’Or, Cannes 2023 va putea fi văzut miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Arta. Filmul îi urmărește pe Sandra, Samuel și pe fiul lor cu deficiențe de vedere, Daniel, care locuiesc de un an într-o zonă montană izolată. Când Samuel este găsit mort în fața casei, începe o anchetă pentru a investiga moartea lui petrecută în circumstanțe suspecte. Sandra este imediat pusă sub acuzare, în ciuda întrebării rămase fără răspuns: a fost sinucidere sau crimă? Un an mai târziu, Daniel asistă la procesul mamei sale, care se dovedește o adevărată disecție a relației de cuplu a părinților săi.

În rolul principal a fost distribuită Sandra Hüller, un star în ascensiune al cinematografiei europene, o actriță fluentă deopotrivă în germană, engleză și franceză, cunoscută publicului din România pentru rolul din Toni Erdmann – film ce a fost regizat de către Maren Ade, filmat parțial în România și prezentat în premieră  în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest(2016).

Anatomia unei prăbușiri /L’Anatomie d’une Chute va intra în cinematografele din întreaga țară începând cu 03 noiembrie. Filmul este distribuit în România de Voodoo Films.

Joi, 26 octombrie, tot de la ora 19.00, publicul este invitat la Cinema Arta pentru a viziona filmul care a luat premiul pentru cea mai bună interpretare masculină și premiul Ecumenic la Cannes 2023 – Zile perfecte/Perfect Days.  Este o coproducția germano-japoneză a unui dintre cei mai mari regizori ai lumii, Wim Wenders. Filmul este o odă adusă bucuriilor simple ale vieții, într-o lume în care, cu o schimbare de perspectivă, fiecare zi poate fi perfectă.

În ultima zi, pe 27 octombrie, Les Films de Cannes à Arad prezintă Only the River Flows, aflat în competiția Un Certain Regard la Cannes 2023. Filmul ne duce în 1990. În orașul Banpo din China rurală, cadavrul unei femei este găsit lângă râu. Ma Zhe, șeful poliției judiciare, conduce investigația crimei care se concluzionează rapid cu o arestare evidentă. În timp ce superiorii săi sunt nerăbdători să comunice succesul investigației, câteva indicii îl împing pe Ma Zhe să cerceteze mai adânc comportamentul ascuns al concetățenilor săi și să caute mai departe. Filmul este semnat de Wei Shujun. Este un tânăr regizor chinez, la a treia participare la Cannes, unde a fost mai întâi premiat pentru primul său scurtmetraj, On the Border, iar primul său lungmetraj, Striding into the Wind a fost în selecția oficială. Only the River Flows este un Twin Peaks.

Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul  poate fi consultat și pe site-ul Cinema Arta. Detalii despre filme poți găsi pe filmedefestival.ro.

***

Festivalul Les Films de Cannes à Arad este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Cinema Arta Arad, online”, finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Susținut de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Pepsi, Catena, Groupama Asigurări, McDonald’s

Parteneri media: PRO TV, RockFM, Agerpres, Libertatea, Elle România, Scena9, Revista Biz, Haute Culture Magazine, Zile și Nopți, IQads, Igloo, Cultura la Dubă, Films in Frame, Cinemagia, Cinefan, Cinefilia, Observator Cultural

Partener de monitorizare: MediaTrust

Partener cultural: RFI România

Organizat de Asociația Cinemascop și  Voodoo Films.

Afișul Evenimentului:

films de cannes a arad

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Arad, cinema arta, Les Films de Cannes
Distribuie:
Articolul anterior
Arădenii cu venit redus pot primi ajutor de încălzire de la Primărie. Află cum să-ți depui cerere
Articolul următor
Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad recrutează candidați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

horatiu malaele

Horațiu Mălăele la Teatrul de Vară

În 24 iulie, începând cu ora 20:00, pe Strada Gheorghe Barițiu nr. 16, Arad, publicul arădean, dar și toți cei interesați, sunt invitați să participe la spectacolul „Sunt un orb”,…