Lovitură de Palat Cultural plasată de Justiție în plexul Administrației: Tribunalul Arad îl repune pe Alin Văcean director la Filarmonică

alin vaceam
Distribuie:

 

Tribunalul Arad i-a dat câștig de cauză lui Alin Văcean, după ce acesta a atacat în instanţă hotărârile  Consiliului Local Municipal care au stat la baza demiterii sale din funcția de director al Filarmonicii de Stat Arad.
Iată soluția pe scurt, așa cum apare ea pe portalul instanțelor de judecată:  „(Tribunalul) admite în parte acţiunea în contencios administrativ exercitată de reclamantul Văcean Alin Corneliu în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Arad, Orban Doru şi Filarmonica de Stat Arad şi, în consecinţă: Anulează Hotărârea Consiliului Local al municipiului Arad nr. 189/31.05.2016 şi Hotărârea Consiliului Local al municipiului Arad nr. 210/22.06.2016. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâţilor Orban Doru şi Filarmonica de Stat Arad invocată de aceşti pârâţi. Respinge cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Local al municipiului Arad nr. 189/31.05.2016 şi a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Arad nr. 210/22.06.2016. Obligă pârâta Consiliul Local al municipiului Arad la plata către reclamant a sumei de 2.800 de lei, cheltuieli de judecată parţiale”.

Alin Văcean a ocupat postul de director general al Filarmonicii arădene din 1 octombrie, 2011, timp de două mandate, până pe 31 mai, 2016, când, după o serie de scandaluri care au dus în derizoriu atât politica arădeană, cât și lumea artistică (cu efecte majore, demne de un roman foileton isteric, reflectate în media ultimilor cinci ani), a fost demis prin hotărârile anulate de Tribunalul Arad.

Hotărârea (2406/2016  – 15.09.2016 pronunțată de SECTIA A III-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL LITIGII DE MUNCA SI ASIGURARI SOCIALE) poate fi atacată cu recurs de către pârâți – CLM Arad, Orban Doru sau Filarmonica de Stat Arad – în termen de 15 zile de la comunicare.

 

Categorie: Știri
Etichete: Alin Vacean, director, filarminica de stat arad, hotarare, Tribunalul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Dr. Corina Crișan: „PNL Arad vrea să accelereze înființarea asistenței medicale comunitare în județ!”
Articolul următor
O victorie cât o calificare pentru fetele Naționalei de fotbal: România – Ucraina 2-1 [GALERIE FOTO]

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie