Maestrul Marin Cazacu, managerul Filarmonicii „George Enescu” din București, vine la Biblioteca A.D. Xenopol

marin cazacu
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Prezent în Arad vineri, 20 octombrie 2023, cu ocazia Turneul Național „Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia”, maestrul Marin Cazacu, manager general al Filarmonicii „George Enescu” din București, muzician de extinsă experienţă și valoare, va fi oaspetele Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” care, cu acest prilej, organizează Conferința „Școala de violoncel din România. De la Serafim Antropov, până în prezent”.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de nume sonore ale muzicii universale: Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Începând cu orele 14:00, Sala „ASTRA” a Bibliotecii arădene va deveni un spațiu al muzicii, al educației și culturalizării muzicale, maestrul Marin Cazacu, alături de moderator Ioana Nistor, invitând arădenii să pătrundă în lumea minunată a violoncelului, acestui instrument ce produce un sunet profund, stratificat și bogat, esențial în orice ansamblu instrumental, echilibrând tonalitățile înalte ale viorilor.

Pornind de la maestrul nepereche, Serafim Antropov, tematica propusă de maestrul Marin Cazacu va parcurge traseul ideatic și faptic al școlii de violoncel din România, care a format generații de muzicieni instrumentiști, deveniți membri importanți ai marilor colective simfonice, ai ansamblurilor camerale, și care, la rândul lor, îndrumă astăzi tinerii muzicieni în arta violoncelului, deoarece: „comunicarea este cel mai frumos lucru, iar fără muzică n-am putea trăi. Muzica este cea mai potrivită artă prin care se poate comunica între oameni. Spunea la un moment dat, Nietzsche: «viaţa fără muzică ar fi o greşeală», aşa simt şi eu”, afirmă maestrul Marin Cazacu.

Vă așteptăm cu drag! Intrarea la Conferința „Școala de violoncel din România. De la Serafim Antropov, până în prezent” este liberă! 

școala de violoncel


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Filarmonica București, Marin Cazacu, violoncel
Distribuie:
Articolul anterior
Panică la „5 Colțuri”, după ce un Mercedes dubios parcat în pasajul de pe „Școalei” a fost controlat de droguri de către polițiștii de la SCCO, ca urmare a unui apel telefonic… și a ședinței C.S.A.T.
Articolul următor
Preliminariile EURO 2024 – Grupa I, etapa a 7-a. Trei Deniși și niciunul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie