Mai sunt 7 zile până începe școala. Părinții primesc pe grupurile de WhatsApp semnale din registrul „să reparăm clasa, nu s-a făcut nimic în timpul vacanței”

mesaj dira1 1
Distribuie:

Mai sunt doar 7 zile până la începerea Noului An Școlar și părinții au început să primească „semnale” pe grupurile de WhatsApp. Semnale din registrul „să reparăm clasa”, nu s-a făcut nimic în timpul vacanței și acum pe ultima sută să ne mobilizăm. Pe timpul, banii, munca dumneavoastră cum ar veni. Evit să dau numele școlii, prea puțin important, nu e singura în această situație. Dar e un Colegiu și e în buricul târgului, plus are relații bune cu primarul care, înafară de poze cu toată lumea, nu face nimic. Probabil, ne va „încânta” cu vreun discurs în prima zi de școală despre cât preț pune el pe educație și confortul elevilor arădeni.

Mesajul care mi-a încins ziua, primit pe grupul de părinți

„ Bună ziua. Am început activitatea (noi profesorii). Sala de clasă a rămas aceeași. De vopsit nu s-a vopsit pe parcursul vacanței. Este tot stricat peretele așa cum l-am lăsat. Aș îndrăzni să propun să cumpărăm vopsea de ulei pt soclu și să vopsesc eu cu câțiva copii care se oferă voluntari. Culoarea ș spune să fie bej, ca în celelalte clase, să putem repara ușor dacă trebuie.”


Nu e un capăt de țară să facem asta. Dar de ce?

Pentru că incompetența unor administratori de unități școlare și a unor directori trebuie perpetuată, nu? Reparațiile la unitățile școlare se fac în timpul vacanței, de către cei care le administrează, cu fonduri pentru reparații aprobate și susținute din bugetul local (unde se duc impozitelșe și taxele părinților) sau din bugetul școlii (în care se virează fondul asociațiilor de părinți). În orice caz, nu e treaba diriginților și, cu atât mai mult a elevilor, să facă reparații la pereți care se decojesc, să vopsească sau să zugrăvească. Cum nu e nici a părinților să contribuie suplimentar pentru aceste lucrări și materiale. An de an. Pentru asta contribuie anual, prin asociația de părinți, la fondul școlii, nu? În plus, în decursul anilor, părinții au tot reparat sau au renovat clase, și pe când să se bucure și copilul lor de confort s-a schimbat sala de clasă. O metodă parșivă să te vezi cu sălile renovate, nu-i așa? Și asta se poate pentru că părinții nu spun NU!

Și topicul s-a oprit brusc

„Nu intră clădirea in reabilitare prin PNRR? Sau erau doar laudele directoarei cu Bibarț în poză?Cât despre lucrări, peretele ăla trebuie reparat… asta nu e muncă pt dirigintă și copii… La cum arată, dacă se dă doar cu lavabil, cade toată bucata… trebuie reparat mai întâi, apoi lavabil…”

 


 

Categorie: Știri, Recomandări
Etichete: fondul școlii, noul an scolar, reparații școli, sali de clasa
Distribuie:
Articolul anterior
Bărbat găsit inert și fără puls pe o bancă în parcul Bujor Buda
Articolul următor
SUPORTER CLUB UTA: Oricât ar încerca Alexandru Meszar să disimuleze un mesaj al suporterilor, nu poate păcăli pe nimeni și nu poate lăsa senzația că el este „nevinovat” de acest „du-te-vino”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie