Marius Sulincean : „Proiectul clinicii oncologice este prea important pentru a ne putea permite erori administrative”

foto sulincean 27 iunie
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Soarta bolnavilor de cancer trebuie tratată cu maximum de responsabilitate, în condiţiile în care judeţul Arad se situează, din păcate, pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer. Tocmai de aceea funcţionarea unei clinici specializate de oncologie la Arad este vitală, atât pentru a identifica posibilele cauze ale îmbolnăvirilor cât și pentru a-i ajuta pe cei deja bolnavi cu asistență de specialitate, tratamente adecvate și moderne, care să ducă în final la prelungirea speranței de viață dar și la o îmbunătățire a calității vieții pe perioada bolii. În contextul însă, în care am primit sprijin de la Guvernul României pentru finanţarea unui asemenea proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, trebuie să fim foarte atenţi să nu pierdem aceşti bani prin acţiuni şi decizii necugetate, în plan psihologic şi administrativ, consideră Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean.

Din aceste raţiuni PSD Arad consideră nepotrivită iniţiativa conducerii CJA şi mai ales lipsită de orice delicateţe umană, de a muta morga lângă Oncologie, după modelul în care s-a construit un spital TBC lângă un cimitir. Astfel de greşeli nu mai trebuie repetate.

Iar în cazul de faţă mă refer la clădirea de pe strada Vicenţiu Babeş, numărul 11-13, unde au fost deja alocate fonduri de la Guvern pentru clinica de oncologie, urmând să semnăm în perioada următoare contractul de finanţare. În aceste condiţii, nouă ne este teamă că vom periclita acel proiect. Ne este frică să nu ni se spună că nu vom avea spaţiu suficient pentru a realiza clinica de oncologie. Practic  riscăm să pierdem un proiect uriaş, de o importanţă majoră pentru comunitate pentru simplul fapt că nu ne încadrăm în ceea ce priveşte spaţiul necesar centrului. Discutăm despre o finanţare de 17 milioane Ron. Potrivit legii, procentul de ocupare a terenului în cazul unităţilor medicale este de maxim 20 la sută. Şi chiar riscăm să depăşim acest procentaj dacă vom avea şi Medicina Legală, şi Oncologia pe acelaşi teren. Nu mai vorbesc despre aspectele de ordin psihologic şi uman care decurg dintr-o asemenea alăturare, total nelalocul ei. PSD Arad s-a implicat activ în problematica cancerului, prin iniţiativele deputatului Dorel Căprar şi a senatorul Mihai Fifor de a organiza mese rotunde, ce au reunit cei mai buni specialiști în domeniu din județ, consultări publice prin care am militat activ pentru materializarea acestui proiect atât de necesar. Avem nevoie în Arad de un centru oncologic modern de cercetare, combatere , monitorizare și tratament. Ar fi impardonabil să vedem spulberat un asemenea proiect din cauza unor decizii administrative eronate.”,  afirmă Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean.

 

Categorie: Știri
Etichete: centru oncologic modern, consilier judetean PSD, investitie, Marius Sulincean, maxim 20 la sută, procent ocupare teren, Programul Național de Dezvoltare Locală, spitalul de oncologie Arad
Distribuie:
Articolul anterior
La sediul I.P.J. Arad a avut loc, timp de două zile, cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Ziua Ștafetei”
Articolul următor
Concertul simfonic dedicat Zilei Naționale a României propune un program Enescu – Mozart- Berlioz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie