Măsurile de prevenire a situațiilor de urgență prilejuite de Anul Nou

masuri isu anul nou
Distribuie:
[COMUNICATE DE PRESĂ]
Privind măsurile de prevenire a situațiilor de urgență prilejuite de Anul Nou.

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi iar trecerea în noul an nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care ne pot pune viața în pericol.

În scopul prevenirii acestor evenimente negative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a dispus măsuri suplimentare de protecție pe linia securității la incendiu, la obiectivele care reunesc un număr mare de participanți.

Astfel, de la începutul lunii decembrie inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare si alimentație publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Pentru minivacanța prilejuită de Anul Nou, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

În plan operațional, zilnic, 130 de pompieri arădeni încadrează mijloace tehnice care sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Unul din cele mai așteptate momente în seara de Revelion este spectacolul oferit de jocurile de artificii, iar în acest sens vă reamintim să nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc sau terase.
Astfel de ativități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și vehicule.

De asemenea, dorim să atragem atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:

❗ respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
❗ asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
❗ asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol. Țineți cont de sfaturile noastre, respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Salvatorii arădeni vă doresc un An Nou plin de bucurii și împliniri!

Biroul de presă al ISU Arad

…………………………………………..

Măsurile luate de forțele de ordine la trecerea dintre ani!

În minivacanța de Anul Nou, a fost suplimentat numărul de jandarmi angrenați în misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță!
Printre misiunile jandarmilor arădeni se află cele de asigurare a ordinii și liniștii publice la manifestări cu public numeros, în special cele de Anul Nou din zonele centrale ale localităților, târgurile de Iarnă și manifestările religioase, unde vor fi prezenți atât independent cât și alături de partenerii M.A.I. pentru a asigura un climat de ordine și siguranța publică în zonă.

Jandarmeria Arad desfăşoară în continuare acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific acestei perioade, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

În această perioadă, jandarmii arădeni vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în sistem integrat împreună cu Poliţia, atât în mediul urban cât şi rural.
Efectivele de jandarmi sunt pregătite să acorde sprijin și colegilor aflați în Punctele de Trecere a Frontierei, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane și pentru desfășurarea în bune condiții a procedurilor de intrare – ieșire de țară.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prezenți la manifestările care se vor desfășura în zona de responsabilitate, le recomandăm acestora să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțelor de ordine, să respecte indicațiile organizatorilor, dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 sau să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere.

jandarmi

Vă dorim, în continuare, sărbători liniștite!

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad

Categorie: Știri
Etichete: Anul Nou, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, măsuri de prevenire a situațiilor de urgență
Distribuie:
Articolul anterior
ISU Arad: 32 de misiuni și intervenții în 24 de ore!
Articolul următor
Un sexagenar a murit într-o casă din Centrul Vechi, după ce proprietarul a aprins focul cu un „combustibil ușor inflamabil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie