Medicul Corina Crișan s-a alăturat Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

corina_crisan_forum
Distribuie:

Luni, 4 Iulie, în cadrul unei conferințe de presă, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze prin vocea președintelui, a anunțat primirea în cadrul Asociației a medicului Corina Crișan.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a ţinut să menţioneze că dr. Corina Crişan a fost una dintre cele mai strălucite eleve ale sale, pentru care medicina a ajuns să reprezinte o vocaţie.

 „A fost una dintre cele mai strălucite eleve pe care am avut-o şi care a continuat să reprezinte pentru mine un model din multe puncte de vedere. Este un om de suflet, un om pentru care medicina reprezintă o vocaţie.

Faptul că a activat încâ din 2016 cu lucrări importante despre medicina tradiţională chineză în cadrul simpozioanelor dedicate culturii şi civilizaţiei chineze, faptul că a fost un membru activ în comunitatea noastră lărgită a îndreptăţit-o să fie invitată să vină alături de noi. De menţionat că toate membrele Forumului sunt profesioniste în domeniul lor, fiecare în parte acoperind un domeniu de activitate la vârf”.

Dr. Corina Crişan a vorbit despre începutul colaborării cu Forumul care promovează legăturile de prietenie româno-chineze şi despre medicina tradiţională chineză:

„În urmă cu șase ani de zile, la inițiativa D-nei prof. univ. dr. Lizica Mihuț, am răspuns unei duble provocări.

Prima, în calitate de medic, am scris recenzia volumului Medicină Tradițională Chineză, prima carte de medicină tradițională chineză tradusă în limba română de către cadrele didactice arădene, și a doua provocare, de a participa la Simpozionul Internațional „Cultură și Civilizație Româno-Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” cu lucrări centrate pe rolul medicinei tradiționale chineze în sistemul de sănătate publică, eu fiind absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, deci instruită la o școală de medicină modernă.

În pofida criticilor aduse de susținătorii medicinei moderne, trebuie să recunoaștem că, medicina tradițională chineză, unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din lume, cu o istorie de 3000 de ani, oferă un model pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin echilibru și armonie.

Îmi place să cred că lucrările comunicate și publicate la cele patru ediții ale simpozionului la care am participat, organizate de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, au sporit interesul pentru acest important tezaur al culturii chineze, medicina tradițională chineză, considerată a fi o alternativă pentru multe sisteme de sănătate europene. De altfel, acesta este și motivul pentru care am răspuns invitației onorante a D-nei prof. univ. dr. Lizica Mihuț,
Președinte al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, de a mă alătura membrilor forumului.

Pentru mine, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, reprezintă tribuna perfectă a unui medic pregătit să-și susțină pledoaria pentru integrarea medicinei tradiționale chineze în serviciile de promovare și îngrijire a sănătății arădenilor și pentru valorificarea practicilor tradițional chineze ca parte componentă a serviciilor medicale oferite pacienților.”

Referindu-se la Paula Gherghina, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, susţine că fosta studentă ]n China face traduceri din chineză în engleză şi din engleză în română, cu entuziasm. 

Paula Gherghina:

„Fac ceea ce fac cu plăcere. Faptul că mi-am făcut studiile în China a fost pentru mine o oportunitate extraordinară, o şansă de maturizare şi dezvoltare personală, a spus tânăra.

În încheiere,

membrele Asociației Con Brio, Aureliana Man și Viorica Popescu au spus la rândul lor câteva cuvinte de bun venit în asociație Corinei Crișan și aprecieri Paulei Gherghina.

 

Categorie: Cultură
Etichete: corina crisan, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, Medicină Tradițională Chineză, prof. univ. dr. Lizica Mihuț
Distribuie:
Articolul anterior
„Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric“ – joi, în grădina de vară de la Cinematograful Arta
Articolul următor
Pompierii au scos din Mureș trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 57 de ani, după două ore de căutări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…