Mesaje pro-Israeliene, născocite sub formă de reclame în aplicațiile pentru copii

cute kid on smart phone 2443
Distribuie:
Maria Julia Cassis stătea la masă în locuința sa din nordul Londrei când fiul ei de 6 ani a intrat în sufragerie, cu fața palidă.  Jocul de puzzle de pe telefonul său cu Android fusese întrerupt de o înregistrare video în care apăreau militanți Hamas, familii israeliene îngrozite și imagini cu un puternic impact emoțional, care erau estompate.

Peste un ecran negru, un mesaj de la Ministerul israelian de Externe transmitea elevului de clasa întâi: „Ne vom asigura că cei care ne fac rău vor plăti un preț greu”, transmite Reuters.

Conform digi24.ro, Cassis, o tânără de 28 de ani din Brazilia care lucrează într-o cafenea, a declarat că mesajul de promovare l-a șocat pe fiul ei iar aceasta a șters rapid jocul.

A fost șocat”, a spus ea într-un interviu telefonic care a avut loc săptămâna trecută. „A întrebat: «Ce caută reclama asta nenorocită în jocul meu?»”.


Reuters nu a reușit să stabilească cum a ajuns reclama în jocul video al fiului ei, dar familia nu este singura afectată. Agenția de știri a documentat cel puțin alte cinci cazuri în Europa în care același videoclip pro-Israel, care conținea imagini cu atacuri cu rachete, o explozie incendiară și bărbați înarmați și mascați, a fost afișat jucătorilor, inclusiv mai multor copii.

În cel puțin unul dintre cazuri, reclamele erau difuzate în cadrul popularului joc „Angry Birds”, realizat de dezvoltatorul Rovio, deținut de SEGA. Rovio a confirmat că „cumva aceste reclame cu conținut deranjant au ajuns din greșeală în jocul nostru” și că acum sunt blocate manual.


Șeful departamentului digital al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, David Saranga (fostul ambasador al Israelului în România), a confirmat că videoclipul a fost o reclamă promovată de guvern, dar a spus că nu are „nicio idee” despre cum a ajuns în interiorul diferitelor jocuri.

El a spus că imaginile fac parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a Ministerului israelian de Externe, care a cheltuit 1,5 milioane de dolari pe reclame pe internet de când atacul Hamas din 7 octombrie asupra civililor din sudul Israelului a declanșat războiul în Gaza.

El a declarat că oficialii au dat instrucțiuni specifice agențiilor de publicitate „să blocheze accesul persoanelor sub 18 ani”.


 

Categorie: Externe
Etichete: Israel, Mesaje pro-Israeliene, razboi
Distribuie:
Articolul anterior
Dansatorii arădeni Andreea și Patrik Haizăr, semifinaliști la Campionatul Mondial din Portugalia
Articolul următor
A murit Ioan Cristea, longevivul director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Arad

1 comentariu. Leave new

 • avatar of bochiș alexandru
  Bochiș Alexandru
  2 noiembrie 2023 1:08

  Rabinul Abraham Joshua Heschel, din SUA, citez: „ Ieri am petrecut timp urmărind toate știrile îngrozitoare despre masacrarea masivă de către Israel a palestinienilor în Gaza, inclusiv moartea a peste 3.000 de copii …. Viziunile acelor copii și bebeluși au făcut ravagii în spiritul meu și m-am tot gândit la proprii mei copii și la dragostea de a fi părinte. Un CD muzical pe care soția mea îl ascultase a început să cânte. Era „Aria Sacra” de Andrea Bocelli. El cu vocea maiestuoasă cânta „Noapte tăcută”. Am fost copleșit de lacrimi de cuvintele lui pasionale: „Noapte linistita! Noapte sfântă!/ Totul este liniştit, totul este luminos în jurul Fecioarei Mame şi Pruncului,/ Prunc sfânt atât de tandru şi blând,/ Dormi în pacea Cerească! Dormi în pacea cerească!”.
  În Gaza când bombele israeliene spulberând pe toată lumea și totul în bucăți, toți pruncii sfinți, copiii și adulții. M-am simțit nemaipomenit de îndurerat …. contemplând sălbăticia națiunii mele și sprijinul ei pentru brutalitatea guvernului israelian și uciderea în masă a palestinienilor pentru ca toată lumea de pretutindeni să le vadă pe ecrane.”
  Dacă un evreu american, un Rabin, gândește așa, eu ce să cred??!!
  Mă duce gândul la genocid, o fi corect??!!
  Plâng și eu. Ascult Andreea Boccelli.
  ( The Roots of Radicalism and the Structure of Evil – October 29, 2023 Edward J. Curtin, Jr.)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie