Metodologia de acordare a ajutorului privind încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023

incalzire
Distribuie:

 

Metodologia de acordare, în municipiului Arad, a ajutorului privind încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023 și a suplimentului pentru energie

Preluarea cererilor de la populație se va face în 5 locații

denumite „centre pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023 și a suplimentului pentru energie“.

Adresele celor 5 centre sunt următoarele:
1) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 1
Locație: Arad, Piața Plevnei nr. 1
Cartiere arondate: Centru (B-dul Revoluției, de la P-ţa Romană până la Gară și străzile adiacente), Aradul Nou, Sânicolaul Mic, Subcetate, Mureșel, Grădiște, Cartierul Funcționarilor.

2) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 2
Locație: Arad, Calea Radnei nr. 250
Cartiere arondate: Micalaca (inclusiv zona III).

La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică și a suplimentului pentru energie aferent de către toți solicitanții de pe raza municipiului Arad.

3) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 3
Locație: Arad, Calea Radnei bl. 108/b, parter
Cartiere arondate:

  • Pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Şega, Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.
  • Pentru încălzirea locuințelor cu combustibili solizi și/sau petrolieri: Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

4) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 4
Locație: Arad, str. Rodnei nr. 3-5 bl. 5 (zona Confecții)
Cartiere arondate:

  •  Pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş.
  • Pentru încălzirea locuințelor cu combustibili solizi și/sau petrolieri: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş, Şega.

5) Centrul pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 5
Locație: Arad, Calea Radnei, nr. 250, sediul Direcției de Asistență Socială Arad.

La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței de către beneficiarii de ajutor social conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și de către beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare.

Perioada de preluare a cererilor

Activitatea de preluare a cererilor în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru perioada sezonului rece noiembrie 2022 – martie 2023 și a suplimentului pentru energie, se va desfășura în Municipiul Arad începând cu data de 17.10.2022.

De când se acordă ajutorul

Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se va face începând cu luna noiembrie 2022, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare în perioada 17.10.2022 – 20.11.2022, în ordinea străzilor și a zilelor specificate în anexa nr. 2 a prezentei și care face parte integrantă din dispoziție.

După acest termen, cererile vor fi aprobate conform prevederilor Legii nr. 226/2021, și anume:
  • începând cu luna depunerii cererii, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare până în data de 20 a lunii respective;
  • începând cu luna următoare, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare după data de 20 a lunii;
  • începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.
Unde se depun cererile pentru încălzirea locuinței cu energie electrică 

Cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică se vor prelua exclusiv la sediul Centrului pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 2, situat în Arad, Calea Radnei nr. 250, de la toți solicitanții de pe raza municipiului Arad.

Beneficiarii de ajutor social conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat,

cu modificările și completările ulterioare și beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare, vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie la sediul Centrului pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie nr. 5, situat în Arad, Calea Radnei, nr. 250 (la sediul Direcției de Asistență Socială Arad), indiferent de tipul de încălzire folosit.

Formularele de cerere pot fi ridicate de către solicitanți astfel:
  • de la casieriile CET – HIDROCARBURI de către persoanele a căror locuință se încălzește cu energie termică;
  • de la Centrele de preluare a cererilor de către persoanele a căror locuință se încălzește cu energie electrică, gaze naturale sau combustibili solizi și/sau petrolieri.
Formulare și cereri

Pentru sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023, formularul de cerere și declarație pe propria răspundere este unic pentru toate tipurile de încălzire (energie termică, energie electrică, gaze naturale, combustibili solizi și/sau petrolieri).

Cum se completează

Tipul de încălzire se evidențiază pe cerere, prin bifarea căsuței aferente tipului de încălzire. Titularii au obligația înscrierii corecte și ușor lizibile a codurilor de client și CLC în rubricile din cerere.

Tipurile de supliment pentru energie solicitate se evidențiază pe cerere, prin bifarea căsuțelor aferente tipurilor de energie utilizate.

La depunerea cererilor, în cazul asociațiilor de proprietari/locatari, cererea va cuprinde pe pagina 16, o adeverință tip

completată și semnată de către președintele / administratorul asociației, având obligatoriu ștampila asociației. Președintele / administratorul poartă răspunderea veridicității datelor înscrise în adeverință, conform prevederilor legale în vigoare și a actelor normative care reglementează materia.

În cazul în care nu este constituită asociație de proprietari / locatari în imobil, titularul solicitării va completa și semna următoarea declarație, care se regăsește pe pagina 15 a formularului de cerere-declarație pe propria răspundere.

metodologia de acordare a ajutorului privind incalzirea locuinței in sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2… by www.criticarad.ro on Scribd

Categorie: Administrație
Etichete: ajutor încălzire, Metodologia de acordare a ajutorului privind încălzirea locuinței, primaria arad, sezon rece 2022-2023
Distribuie:
Articolul anterior
Premiul NOBEL pentru MEDICINĂ i-a fost acordat geneticianului suedez Svante Pääbo, care a secvențiat genomul hominizilor dispăruți acum 40.000 de ani pornind de la un fragment dintr-un os de deget
Articolul următor
Glasspandoor susține implementarea panourilor fotovoltaice în școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie