Migranţi de origine afgană – găsiți de DIICOT în locuinţa unui arădean, după ce s-au efectuat 23 de percheziții domiciliare în trei județe cu scopul destructurării unui GRUP INFRACȚIONAL

hqdefault
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MIGRANȚI, DESTRUCTURAT

În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 23 de percheziții domiciliare, în județele Constanța, Timiș și Arad, D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 23 de percheziții domiciliare organizate, bănuită de trafic de migranți și trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, mai multe persoane, din județele Arad, Timiș, Constanța și Buzău, ar fi constituit un grup organizat infracțional, cu scopul de a transporta ilegal migranți, către state ale Uniunii Europene.

Membrii grupului infracţional ar fi racolat migranţi, proveniţi din Orientul Mijlociu, care se adăposteau în judeţul Timiş, în special în municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

Migranţii proveneau din centre de cazare speciale situate în Timişoara, Bucureşti, Galaţi sau din rândul celor care ajungeau ilegal în România, din Serbia şi Bulgaria.

Migranţii erau preluați din Timişoara şi transportați cu autoturismele proprii sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, fiind călăuziți, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a acestora fiind Austria şi Germania.

Independent de activitatea infracţională de trafic de migranţi, doi dintre membrii grupării infracţionale ar fi comercializat, împreună cu alte 4 persoane, în perioada august – noiembrie 2021, diferite cantități de cannabis, către consumatori din județul Arad.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiţi 6 migranţi de origine afgană, care erau adăpostiţi la locuinţa unei persoane bănuite, din Arad,  fiind ridicate, în vederea indisponibilizării, două autovehiculele folosite în transportarea şi călăuzirea ilegală a migranţilor.

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate 22 telefoane mobile şi 2 laptopuri folosite în activitatea infracţională.

21 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara, Constanța și Buzău.

Activitățile se desfășoară și cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean  Arad, al polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F Vărșand și S.T.P.F. Arad și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Timiș, Arad și Constanța.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Categorie: Știri
Etichete: DIICOT Arad, perchezitii domiciliare, trafic de droguri de risc, trafic de migranti
Distribuie:
Articolul anterior
Dosare penale pentru infracțiuni rutiere
Articolul următor
Dacă ai fost pacient la Spitalul Județean Arad și ai avut noroc… de-acum poți să-și faci CONT și să-ți vezi dosarul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie