Mihai Fifor: „PSD dovedește că, în ciuda criticilor și etichetărilor de tot felul, rămâne un partid dedicat românilor și nevoilor lor”

foto fifor 19 februarie 2019
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Mihai Fifor, apreciază că s-au înregistrat  progrese reale în lumea satului iar decalajele între mediul rural și urban s-au redus substanțial ca urmare a investițiilor și programelor, derulate și implementate de Guvernările social-democrate. Sigur că mai sunt multe de făcut dar direcția este clară iar în centrul tuturor acestor politici se află cetățeanul român, este de părere senatorul de Arad.

„Spre deosebire de cei care acum ne critică și care au închis mii de școli și și-au bătut joc, prin așa-zisele lor programe de dezvoltare, de comunele și satele României, Guvernarea PSD continuă să implementeze programe care dezvoltă comunitățile rurale.O dovedesc faptele și cifrele, nu doar vorbele goale. Milioane de români din satele și comunele României au condiții de viață îmbunătățite grație programelor PNDL, inițiate încă de când Liviu Dragnea era ministrul Dezvoltării și aplicate cu consecvență an de an de guvernările PSD. Este un progres, dar mai sunt multe de făcut! Practic, peste 70% din resursele alocate programelor PNDL au mers către comunitățile din mediul rural, pentru drumuri, canalizare, apă, modernizare școli, dispensare și grădinițe, toate acestea fiind elemente vitale pentru reducerea decalajelor față de oraș. În acest moment, din peste 12.500 de obiective de investiții, aproape 82% (peste 10.350) sunt finanțate în mediul rural.Resursele alocate acestor obiective de investiții se ridică la 34,2 miliarde lei, adică peste 7,2 miliarde de euro. Din acești bani, sunt finanțate 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe, 3.948 drumuri, poduri şi podețe. Penru a le da o temă de meditație celor care au închis unități școlare, să le amintim că, începând cu ianuarie 2018, au fost deschise și apelurile pentru infrastructura preșcolară și școlară (grădinițe, școli), finanțată prin intermediul POR 2014-2020. Astfel, pentru o alocare de 330 milioane euro, se află în competiție, în diverse etape de evaluare, un total de 778 cereri de finanțare în valoare de peste 780 milioane de euro, depuse de unitățile administrativ-teritoriale, din care 357 sunt de la nivelul comunelor, în valoare de aproximativ 395 milioane euro. Toate aceste eforturi financiare pe care Guvernarea PSD le face au un scop bine definit: până la finalul actualului mandat, decalajele dintre mediul urban și cel rural să fie reduse cu cel puțin 15%. Sunt cifre, date concrete, realități ale modului în care Guvernarea PSD înțelege să aplice o politică de dezvoltare în beneficiul românilor.Răspundem cu puterea faptelor demagogiei groparilor satului românesc, care nu au putut da mai mult decât terenuri de sport inutile, în pantă, școli și spitale închise și lozinci care aduc aminte de vremuri și regimuri de mult apuse.”, afirmă senatorul PSD Mihai Fifor.

 

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: guvernările PSD, PNDL, politica arad, președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul (cică) „sărbătorește 120 de ani de la prima partidă oficială de fotbal” la Consiliul Județean – lângă Kaufland…
Articolul următor
PATRONATUL ROMÂN – Filiala Arad CRITICĂ în termeni duri „OUG 114 privind muncitorii necalificaţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

greva invatamant

[ACTUALIZARE 2] A treia zi de GREVĂ GENERALĂ în educație. Incapabil să gestioneze eficient această criză majoră, premierul Ciucă încearcă să convingă părinții și elevii să susțină așa-zisele demersuri ale Guvernului în detrimentul cadrelor didactice

[ACTUALIZARE 2] Este a treia zi de grevă generală în educație. Negocierile între reprezentanții sindicatelor din învățământ și decidenții guvernamentali și chiar politic s-au transformat în lupte „care pe care”.…