Mihai Fifor: „PSD va modifica în Parlament ordonanța privind șomajul tehnic“

foto fifor 19 februarie 2019
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Guvernul PNL a copiat prost de la PSD măsura susținerii cu 75% a salariilor celor trimiși în șomaj tehnic. A pus plafon la maxim 3/4 din salariul mediu, nu a inclus oamenii trimiși în șomaj tehnic imediat după instituirea stării de urgență, a impus proceduri birocratice și obligă firma să plătească în continuare taxele pe muncă.

„Măsurile luate de guvernul PNL în sprijinul economiei sunt prea puține, au venit prea târziu și sunt inaplicabile din cauza condițiilor puse și a birocrației. PNL a copiat de la PSD măsura pentru susținerea șomajului tehnic, dar a copiat-o prost.
Firmele nu au resurse de lichiditate. Firma, deși nu mai are activitate sau activitatea i-a fost restrânsă drastic, trebuie să plătească din banii proprii suma de 75% din salariile angajaților, dar și impozitul și contribuțiile sociale. Primește abia peste câteva luni banii plătiți, însă numai echivalentul a 75% din salariu, nu și taxele. Sunt două probleme, care determină firmele mai degrabă să trimită oamenii în
șomaj decât să obțină de la guvern acest sprijin. Spre deosebire de varianta propusă de PSD, Guvernul PNL a introdus un plafon acestui ajutor care se acordă doar până la 75% din salariul mediu pe economie. PSD va face modificările necesare în Parlament, astfel încât această ordonanță să sprijine cu adevărat românii și firmele afectate de criză. Dorim ca măsura să se aplice tuturor angajaților trimiși în șomaj tehnic de la instituirea stării de urgență, nu doar la cei trimiși după intrarea în vigoare a OUG. Să eliminăm plafonul raportat la 75 din salariul mediu. Firmele să fie scutite și de plata contribuțiilor și impozitelor aferente salariilor. Dorim să eliminăm condiția obținerii certificatului de situație de urgență. O variantă de lucru este ca firmele afectate să trimită ștatele de salarii direct la ANOFM (AJOFM) cu toate datele necesare inclusiv conturile necesare, pentru ca banii – cei 75% din salariu – să fie plătiți
direct angajaților“, susține senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: angajati, angajatori, ANOFM, firme, guvernul PNL, Mihai Fifor, PSD, senatorul PSD Arad, somaj tehnic
Distribuie:
Articolul anterior
Zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor și șomajul tehnic. Cum putem beneficia de noile facilități?
Articolul următor
Agricultura – strategică în timpul pandemiei COVID 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie