Mihai Fifor: Românii mor și pandemia se extinde galopant din cauza incompetenței și hoției guvernării Iohannis-Orban

foto fifor 15 octombrie 2020
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Românii mor și pandemia se extinde galopant din cauza incompetenței și hoției guvernării Iohannis-Orban

În loc să asigure necesarul și să crească capacitatea de răspuns a sistemului sanitar, Guvernul PNL a folosit
pandemia pentru a fura, pentru a umfla buzunarele clientelei politice.

„După scandalul Unifarm, achiziția la prețuri umflate de zeci și sute de ori de măști și echipamente, mită și contracte aranjate, s-a ajuns la situația revoltătoare în care guvernul corupt al PNL a tranzacționat spitale întregi, de milioane de euro. Este un faliment total al gestionării crizei COVID de către guvernul Orban.

Nu mai sunt paturi la ATI, deși era previzibilă evoluția nefastă a contaminării și guvernul ar fi trebui să se pregătească, să extindă din timp capacitățile de terapie intensivă. Nu mai e Redemsivir în multe locuri din țară. 

DSP –urile n-au făcut și acum sunt cu atât mai puțin capabile să facă anchete epidemiologice complete, în 24 de ore, și să rupă lanțul contaminării.

Sistemul de testate gratuită e absurd-restrictiv pentru că nu permite testarea TUTUROR contacților direcți și indirecți ai unei persoane contaminate și confirmate. Costul ridicat al testului – 400-500 de lei – îi face pe multi oameni să renunțe la testare și, cel mult, să se izoleze, dacă au simptome.

Guvernul PNL fuge de decizii unitare, asumate, categorice, așa cum se întâmplă în multe țări europene fiind interesat cu prioritate de alegeri, nu de sănătatea oamenilor; în ultimele 24 de ore Grecia și Italia au anunțat carantină totală.

Soluția este acum doar la specialiștii, iar PSD  îi are pe cei mai buni. E imperativ, ca deciziile lor, ale specialiștilor, de combatere a pandemiei, să fie aplicate. Neîntârziat! Chiar dacă asta ar însemna amânarea alegerilor. 

PSD nu face troc cu viața românilor! Prioritatea priorităților este acum oprirea dezastrului, recâștigarea controlului pandemiei. Altfel sistemul de sănătate se va prăbuși cu efecte incalculabile”, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: coronavirus, criza medical, Guvernul Orban, Mihai Fifor, pandemie, PNL, senatorul PSD Arad Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Episodul 47 din serialul „Bibi și Decebal versus TEHNODOMUS”: Primăria aruncă constructorul prost în VALURI și (probabil) îi va da lucrarea lui Apolodor din Damasc… așa mort cum e!
Articolul următor
Marinică „Durul” a cedat nervos: „Sesizăm poliția, să punem capăt nesimțirii celor care distrug cu bună știință drumurile județene!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie