Mihai Fifor: „Vremea poveștilor de tip Falcă trebuie să înceteze. Arădenii trebuie să cunoască adevărul despre Cetatea Aradului”

fifor mihai
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Ministrul Apărării Naționale, senatorul de Arad Mihai Fifor, a ținut astăzi să demonteze public minciunile vehiculate de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, cu privire la Cetatea Aradului.

Liderul social-democrat a spulberat cu argumente, într-o conferință de presă, scornelile propagandistice ale liberalului legate de reintroducerea obiectivului în circuitul civil.

Consider necesar să elucidăm definitiv lucrurile în ceea ce privește Cetatea Aradului iar aici trebuie precizat din capul locului că în momentul de față cetatea nu este a Ministerului Apărării Naționale. Pentru a fi cât se poate de precis, obiectivul se află din 2010 în patrimoniul municipiului Arad, prin Hotărârea de Guvern 1100/2010 care statuează că acest imobil trece în administrarea Primăriei Arad. Desigur, din 2010 de când s-a emis acest act normativ au existat o serie de documente care s-au schimbat între Ministerul Apărării Naționale și primărie. Pe scurt, odată cu predarea în 2010 a cetății dar și a imobilului din Gai, Primăria Municipiului Arad s-a obligat să realizeze o investiție pentru reabilitarea imobilului Gai, astfel încât Armata să poată să plece din Cetate și să se instaleze acolo. Totodată primăria se obligă în aceeași măsură să construiască un număr de locuințe pe care să le pună la dispoziția armatei. Este vorba inițial de 128 de locuințe din care 64 ar fi trebuit să revină Ministerului Apărării Naționale. După cum se vede, de la această hotărâre și până în prezent nu s-a întâmplat absolut nimic. Excluzând o documentație DALI pe care primăria a întocmit-o pentru Gai, în stilul caracteristic, primarul Falcă nu a mișcat niciun deget. Văzănd că timpul trece, evident că Armata s-a sesizat și a cerut după cum era și normal Primăriei Arad explicații. Hotărărea de Guvern din 2010 nu avea un termen limită de punere în aplicare și atunci în 2015 se realizează un protocol între Ministerul Apărării Naționale și municipiul Arad pentru ca tot ceea ce își asumase să realizeze Primăria să se facă în termen de trei ani. Protocolul acesta ar trebui să înceteze, conform documentelor, pe 14 mai 2018. În acești 3 ani Primăria trebuia să transmită în domeniul public al Statului și în administrarea Ministerului un număr de 250 de unități locative, împreună cu terenul aferent acestora pentru personalul militar.

La fel, era necesar să predea imobilul 718 Arad Gai, în care Armata să se mute și să poată pleca din Cetatea Aradului. Cum nu s-a făcut din nou nimic, Primăria încearcă un nou protocol cu Ministerul Apărării Naționale prin care dorește să mai prelungească cu doi ani situația de fapt, în speță până în 2020. Din varii motive, ministerul a refuzat, considerând în momentul de față că este evident că administrația arădeană nu poate sau nu vrea să-și îndeplinească obligațiile asumate. De ce nu vrea primăria ? De ce nu spune adevărul cetățenilor Aradului ? Cert este că povestea aceasta prin care MAPN refuză să redea arădenilor Cetatea Aradului este o istorioară cusută cu ață albă. Repet, Cetatea Aradului este la municipiul Arad de 8 ani, Imobilul din Gai este la fel la primărie tot din 2010. Aproape un deceniu în care primarul Falcă și echipa sa ar fi avut vreme suficientă să realizeze tot ceea ce s-au obligat să facă. După cum am mai demonstrat și în trecut, primăria Aradului are bani și putea să își achite această obligație de nenumărate ori. De fiecare dată însă, a găsit motive iar în campania electorală a exploatat subiectul propagandistic în mod negativ. Realitatea însă se regăsește în documente. Dacă printr-un miracol până în 14 mai primarul Falcă va reuși reabilitarea imobilui din Gai, cu mare plăcere Armata se mută acolo și cedează Cetatea. Eu cred că vremea poveștilor de tip Falcă trebuie să înceteze iar arădenii trebuie să cunoască adevărul„, afirmă Ministrul Apărării Naționale, senatorul de Arad Mihai Fifor.

Categorie: Știri
Etichete: cetatea aradului, minciunile lui Gheorghe Falca, ministrul apărării, Protocol, senator Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Avem o Poliție Locală. Cum o curățăm?
Articolul următor
Prefectura a fost gazda dezbaterii publice privind extinderea magistralei de gaz în județul Arad

3 comentarii. Leave new

 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  11 ianuarie 2018 21:19

  Lîsând la o parte partidele din care provim cei doi, Falcă respectiv Fifor diferenața dintre ei e uriașă. În favoasrea ministrului, dacă ar exista vreun dubiu. Măcar că nu cred că există cineva care să pună la îndoialaă sensul celor scrise.
  Coerență nativă, imagine publică, discurs sunt doar câteva calități la care mulți pedeliști încă visează, Din păcate o fac ziua, noaptea au preocupări mai ștrengărești: repetă pentru ziua următoare cum se salută între ei dar mai ales propoziția:
  Ana are mere?
  Câte?
  Destule cât să dea la toți ceicare ar dpri să-i deschidă dosar.

  Răspunde
 • Nu e nicio diferență între Fifor și Falcă. Recitesc textul: în 2015 Primăria trebuia să DEA Ministerului 64 de locuințe, apoi ministerul se răzgândește și cere 250. 250 de locuințe? Nu-s atâția militari în Cetatea Aradului! Ar urma să facă armata la domiciliu, sau ce? Dacă Cetatea este a Aradului, cum zice Fifor, atunci să o părăsească imediat Armata, pa și pusi! Vedeți cât de cusute cu ață albă sunt vorbele lui Fifor?

  Răspunde
  • Partea de animozitati politice nu ma intereseaza.Sunt aspecte care au fost si vor exista mereu.Latura obiectiva: 1) unitatea are numarul de angajati( cadre si civili) mentionat de d.voastra( ceva mai multi) 2) armata este o componenta a sistemului de aparare nationala si este ” stat in stat”.Este o structura de tip piramidal,cu esaloane de comanda si executie.Nu ,orasul’ da ordine armatei.Punct.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie