Mircea Purcaru: „Conform estimărilor Băncii Mondiale, economia României va continua să crească în perioada 2018 – 2019”

mircea purcaru alde
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ -ALDE Arad]

Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE Arad, consideră că raportul Băncii Mondiale,Global Economic Prospects”, demonstrează că alarmiștii care anunțau un dezastru economic în 2018 au fost fie neinformați, fie rău intenționați.

Conform estimărilor Băncii Mondiale, economia României își va continua creșterea, atât în 2018, cât și în 2019. Astfel, economia României va înregistra un avans de 4,5% în 2018 şi de 4,1% în 2019, faţă de o creștere de 3,7% şi, respectiv, 3,5%, previzionată în iunie”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Mai mult, Banca Mondială se aşteaptă ca România să raporteze pentru 2017 o creştere a PIB-ului de 6,4%, faţă de 4,4%, previzionată în iunie.

Nu insist pe celelate concluzii ale raportului, favorabile Românie, ci mă rezum strict la creșterea economică, pentru că aceasta ar trebui să le închidă definitiv gura casandrelor cârtitoare care tot anul 2017 s-au dat de ceasul morții să prezică apocalipsa economiei României în 2018. Iată, Banca Mondială arată că acești cârtitori fie habar nu au despre ce vorbesc, fie, mai degrabă, au fost plătiți ca să distrugă credibilitatea Guvernului și a coaliției de guvernare. Mă îndoiesc că vor înceta să facă acest lucru, dar este bine ca românii să cunoască adevărul, să știe că bugetul a fost alcătuit pe previziuni corecte și nu pe estimări nerealiste, cum au încercat cei din opoziție să acrediteze, pentru a semăna neîncredere în măsurile luate. Pentru că, așa cum am mai spus, cu cât Guvernul reușește să implementeze mai multe legi corecte, fie economice, fie de altă natură, chiar dacă este permanent tracasat, ca să nu poată lucra, cu atât scad șansele actualei opoziții la alegerile următoare”, declară Mircea Purcaru.

Categorie: Știri
Etichete: ALDE Arad, crestere economica in 2018 si 2019, economia României, estimare Banca Mondiala, vicepresedinte Mircea Purcaru
Distribuie:
Articolul anterior
Dorel Căprar: „PNL îngroapă Aradul în datorii, deși avem excedent de zeci de milioane de euro“
Articolul următor
Omul de afaceri STELIAN TULCAN, din Chișineu Criș, a fost depus în Penitenciarul Arad, urmând să execute 4 ani și 6 luni pentru infracțiunile economice din Dosarul RAFINĂRIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie