Mizerie fără precedent la LIPOVA! SC Grup Salubritate Urbană SA, firma care trebuia să se ocupe de GUNOIUL din 24 de localități din Arad, a fost amendată și este la un pas de a i se rezilia contractul

gunoi lipova
Distribuie:

 

Societatea care a preluat, prin licitație publică, serviciul de salubrizare a 24 de localități de pe Valea Mureșului, SC Grup Salubritate Urbană SA, este la un pas (mic) de a pierde contractul cu primăriile Lipova, Zăbrani, Frumușeni, Șiștarovăț și este „bună de plată”, după ce a lăsat gunoiul neridicat săptămâni întregi în satele, comunele și orașele în care s-a angajat că prestează. 

„24 de localităţi din judeţul Arad trăiesc printre munţi de gunoaie! Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de câteva săptămâni în comune şi oraşe. Din cauza unor datorii neachitate, firma care deţine staţiile de transfer refuză să mai preia gunoiul de la cei care îl colectează. Cei mai afectaţi sunt însă localnicii, care trebuie să trăiască zilnic într-un miros insuportabil de gunoi. În oraşul Lipova, aproape că nu există colţ din jurul blocurilor care să nu fie plin de gunoaie. Mormanele de saci au acoperit pubelele, iar oamenii sunt nevoiţi să lase resturile menajere în afara tomberoanelor. Totul a început în urmă cu o lună, când acţionariatul firmei care colectează gunoaiele a fost schimbat imediat după câştigarea licitaţiei. Însă, odată cu această modificare, au început problemele. Cei care au cel mai mult de suferit sunt locuitorii oraşului. Mirosul este greu de suportat, mai ales că pubelele sunt la câţiva metri de blocuri sau de grădiniţe. Dacă situaţia nu va fi rezolvată curând, Prefectura Arad va rezilia contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea gunoaielor.” 
Cu acest material de presă am ajuns mediatizabili la nivel național… chiar de Ziua Europei, după ce ziariștii de la Antena 1 au documentat subiectul.

Factorii de decizie s-au sesizat rapid (mai ales că astăzi, doamna prim-ministru Dăncilă vizitează Lipova) tot ieri, imediat după pe primarul Lipovei, Mircea Jichici, a redactat și promovat pe toate căile posibile următoarea plângere:

„În urma situației dezastruoase privind colectarea deșeurilor din orașul Lipova, primarul orașului domnul Jichici Iosif Mircea a sesizat următorii factori de decizie pentru rezolvarea acestei probleme: Garda Națională de Mediu, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Arad, Consiliul Județean Arad, Agenția Națională Protecția Mediului Arad, ComisarIatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
Pentru administrația locală un mediu curat este important pentru a facilita confortul fiecărui cetățean al orașului , de aceea suntem preocupați ca problema colectării deșeurilor menajere să fie rezolvată cât mai profesionist posibil.
Firma desemnată prin licitație publică să se ocupe de această problemă este obligată să-și asume clauzele contractuale.
Ne vedem obligați să somăm public SC Grup Salubritate Urbană SA sa respecte cetățeanul orașului, cel care are cel mai mult de suferit din proasta gestionare a colectării deșeurilor menajere.”

(VEZI PLÂNGERILE ÎN GALERIA FOTO)

Anunțul emis de Garda Națională de Mediu pe pagina oficială de Facebook: 

„Având în vedere faptul că, de la începutul lunii mai, societatea care prestează servicii de salubritate în 24 de localități de pe raza județului Arad nu a mai efectuat colectarea deșeurilor menajere, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad a demarat o acțiune de control, începând din data de 04.05.2019. În timpul controlului, au fost dispuse măsuri urgente pentru ridicarea, în termen de 48 de ore, a deșeurilor menajere existente, și asigurarea continuității serviciului de salubrizare. Întrucât, la expirarea termenului, comisarii GNM – CJ Arad au constatat nerealizarea măsurilor impuse, operatorul de salubritate a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 70.000 de lei și i s-a acordat un termen suplimentar de 48 de ore. Astăzi, 09.05.2019, comisarii GNM au aplicat o nouă amendă societății de salubritate, în valoare de 90.000 de lei, pentru neîndeplinirea măsurilor impuse în timpul controlului anterior.
În plus, pentru nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu, Agenția Judeţeană pentru Protecția Mediului Arad a emis notificare în vederea conformării la prevederile autorizaţiei de mediu, cu termen 11.05.2019. În cazul nerespectării termenului de conformare urmează anularea autorizaţiei de mediu.”

 

Categorie: Investigații
Etichete: firma care trebuia să se ocupe de Gunoiul din 24 de localități din Arad, frumuseni, Lipova, SC Grup Salubritate Urbană SA, Sistarovat, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
David Miculescu calcă pe urmele lui Dennis Man
Articolul următor
„LEII” au crescut – așa că „Sebiș Enduro Challenge” se transformă, în ANUL 10 al existenței sale, în EXTREM CROSSCOUNTRY
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

  • Cum naiba numai in judetul Arad se intampla astfel de lucruri…slaba administratie…O solutie ar fi ca cea de pe Dj 691….Mutati tabla cu limita de judet,dincolo de Lipova….Poate pe la Savarsin ar fi ok,ca dupa aia vine Retim sa va scoata din gunoaie….

    Răspunde
  • ….bine ca am facut contract…..in rest totul ok …in fiecare vineri scoatem gunoiul si seara il bagam inapoi…..in rest tot bine….spor la treaba…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

danhalchin

Când nu-i omoară pur și simplu, CONDIȚIILE INUMANE tolerate de cadrele din Penitenciarele Timișoara și Arad „redau societății” oameni mai abrutizați decât când au intrat, cu PLOȘNIȚE, ȘORICIOAICĂ și boli transmisibile cu tot… asta și „grație” noului director al ANP, notoriul Dan Halchin!

În general, deținuții din penitenciarele românești – mai ales cei încarcerați „pe bună dreptate”, ca urmare a faptelor recunoscute chiar de ei înșiși (cum sunt majoritatea –  „nevinovații” neinteresându-ne în…