Naționalul timișorean va prezenta spectacolul HAMLET în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”

hamlet
Distribuie:

Vineri, 21 aprilie 2023, la Teatrul Național din Craiova, Naționalul timișorean va prezenta spectacolul HAMLET după William Shakespeare în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”.

Organizatorii au ținut ca, în spiritul tematicii festivalului, să construiască un pod teatral către Capitala Europeană a Culturii – Timișoara 2023.

Astfel, după cum se precizează în programul evenimentului, spectacolul a fost selecționat pentru simbolistica sa, considerând că, în anul CEaC – Timișoara 2023, Teatrul Național din Timișoara reprezintă cel mai bine principiile și programul Capitalelor Europene ale Culturii, prin demersul său, asumat și susținut timp de peste un deceniu, de a participa activ la construirea comunității, a societății în datele umanismului, ale civilizației înalte și ale creativității.

Spectacolul HAMLET, în viziunea artistică a regizoarei Ada Lupu Hausvater și în
traducerea remix a dramaturgului Peca Ștefan,

recuperează în termenii și în provocările prezentului una dintre cele mai profunde creații ale umanității, piesa HAMLET a inegalabilului William Shakespeare.

Hamlet trăiește și moare printre noi.

Evoluția, șansa umanității se construiește pe aparenta înfrângere a tuturor acelor Hamlet pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă.

Prezența în cadrul festivalului organizat de Teatrul Național din Craiova deschide un drum nou acestui spectacol atât de iubit de public, alături de bine-cunoscutul actor Claudiu Bleonț, în rolul Fantomei – „Danezul regal”, după cum îl numește Hamlet.

claudiu-bleont

În rolul lui Hamlet evoluează carismaticul actor Matei Chioariu,

care, împreună cu Claudiu Bleonț, traversează destinul acestui personaj însoțit de unii dintre cei mai apreciați actori ai trupei Teatrului Național din Timișoara: Ion Rizea, Claudia
Ieremia, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Doru Iosif, Cristina König, Marin Lupanciuc, Romeo Ioan, Adrian Jivan, Flavius Retea, Ionuț Iova, Darius Zet, Costa Tovarnisky, Raul Bastean și Claudiu Dogaru.

matei-chioariu

Universul sonor al acestui spectacol hipnotic aparține celebrei trupe Subcarpați,

implicată în crearea acestui spectacol alături de scenografa Iuliana Vîlsan, de muzicianul Ioan Uțu Pascu (sound design) și de KOTKIvisuals, realizator al conceptului video.

afis hamlet

„Poduri de teatru” este un eveniment internațional

organizat de Teatrul Național din Craiova și Fundația Shakespeare sub egida Festivalului Shakespeare, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la apariția ediției First Folio 1623 a „Operelor Complete” ale lui William Shakespeare și a 50 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a teatrului.

HAMLET și pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara

Publicul din Timișoara are ocazia de a revedea spectacolul HAMLET pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara joi, 27 aprilie și vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 18. Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția „Mărășești” a Naționalului timișorean (orar marți – duminică, orele 11-19).

Categorie: Cultură
Etichete: actor Claudiu Bleonț, actor Matei Chioariu, evenimentul internațional „Poduri de teatru”, spectacolul HAMLET, Teatrul Național din Craiova, Teatrul Național din Timișoara
Distribuie:
Articolul anterior
Glasspandoor vă așteaptă la târgul „Confort Construct & Instal”, la Expo Arad
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] Literatura bate procuratura! Faceți cunoștință cu Moș Ene, zis Martalogu` – o PIESĂ-CHEIE din dosarul în care Ovidiu Palcu S-A LEGAT SINGUR… ca să aibă Nașu` ce dezlega!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…