[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Apartament în Arad (55 mp), cu elemente personalizate

Distribuie:

Acest apartament (situat în Arad) este realizat acum 5 ani și este unul dintre primele mele proiecte din România. Recunsoc faptul că a fost o provocare dar l-am tratat ca pe o investitie sigură. Am achiziționat apartamentul în stadiul de „nefinisat” din dorința de a experimenta dacă tot ce am învățat la nivel teoretic se regăsește și practică. Mai mult, dincolo de ambițiile estetic-profesionale,  mi-am propus să testez inclusiv cât de mult pot să îi cresc valoarea de piață.

Cum am făcut….

Pornind de la bugetul meu de atunci destinat pentru renovare  i-am gândit un concept de design personalizat (așa cum facem de altfel cu toate proiectele noastre). Apoi, având conceptul structurat pe buget, am intrat în detalii estetice și am întocmit o  listă cu elementele de mobilier, accesorii, elemente de decor etc., fiecare dintre acestea fiind verificate în piață și apoi comandate/achiziționate.

Având la dispoziție propria echipă de execuție care să implementeze proiectul, am trecut la treabă…

Ca și set-up al apartamentului am conceput un living cu bucătăria open-space. Am stabilit ca peretele principal să îl curbez și să fie placat cu piatră naturală. Cum am convingerea că un șemineu întotdeauna e bine venit, am vrut să nu lipsească din décor și l-am integrat.

Pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală am regândit peretele care desparte dormitorul de living și l-am realizat din caramidă de sticlă mată. În dormitor tavanul l-am decorat cu un sistem de fibră optică care estetic să creeze iluzia unui „cer înstelat”  și asta tocmai pentru a-i da spațiului intim capacitaăți de relaxare și chiar terapeutice, axându-mă suficient de mult pe conceptul de cromoterapie.

Am încercat astfel  să configurez și chiar să creez un spațiu ideal pentru un cuplu tânăr sau pentru o persoană singură având la dispoziție un apartament de 55 mp dar din care să nu lipsească elementele de confort sau relaxare de tip șemineu, jacuzzy, cromoterapie în dormitor, sistem audio integrat în pereți.  Pe lângă elementele de design sau mobilier pe care le-am achiziționat din comerț, am integrat și  elemente uncice, create de noi cum ar fi masa pentru cafea, canapeaua și multe trucuri de iluzie optică care dau senzatia unui spațiu mai mare.

Pot spune că acest proiect a trecut cu bine toate provocările și testele mele profesionale iar  la vânzare am reușit să dublez prețul de vânzare cu cel de achiziție.

……………………………………………………………………

Notă:  Marius Tipei -designer, arhitect și conduce propria sa firmă – NEST DESIGN – după mai mulți ani de studii și experiență practică dobândită în Norvegia.

Categorie: Lifestyle
Distribuie:
Articolul anterior
Vesela slujbă de îngropăciune a democraţiei
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Fata dată dispărută vineri a fost găsită. Vezi unde și de ce a fugit de-acasă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…