Noul „An al BIVOLULUI DE METAL” a fost marcat la Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

anul nou chinezsc 6
Distribuie:

 

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, președintele Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a marcat, alături de invitați, într-o conferință de presă susținută joi, Anul Nou Chinezesc care începe astăzi, 12 februarie, dată care coincide cu Festivalul Primăverii.

„Sărbătoarea durează 15 zile, iar în cea de a 15-a zi are loc Festivalul Lampioanelor. În perioada 4 – 17 februarie, Ambasada Republicii Populare Chineze în România a iniţiat un ciclu de activităţi care sunt transmise pe site-ul şi pagina de Facebook a ambasadei. Invităm pe toată lumea să le urmărească (…) Noul an chinezesc este ANUL BIVOLULUI  DE METAL, ceea ce înseamnă muncă şi putere. De asemenea, simbolizează armonie, unitate şi nu în ultimul rând loialitate. De altfel, şi rezultatele anului viitor vor fi pe măsura muncii depuse”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

anul nou chinezsc 4

Alături de Lizica Mihuț s-a aflat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Ana Maria Dragoș, președinta Asociației „Con Brio”, membrele asociației Ramona Pencea, Tabita Cristea și Liliana Bran, precum şi Ioan Matiuţ, editor și poet.

Iustin Cionca: „Aradul nu a renunţat la ideea de a deveni un pol de interes în relaţia cu China. „Consiliul Judeţean Arad are relaţii foarte bune cu câteva provincii din China. Cea mai veche e relaţia cu Hainanul iar acum am perfectat o relaţie de prietenie cu Fujianul. Și Primăria Municipiului Arad are o legătură cu Quanzhou, iar regiunea din care face parte Quanzhou şi-a manifestat interesul pentru a stabili o relaţie şi cu Consiliul Județean. Poporul chinez şi China trec printr-o continuă dezvolatare şi avem multe de învăţat. Aradul nu a renunţat la a fi un pol de interes în relaţia cu China. Avem şi o propunere concretă cu privire la Zona Liberă Curtici.”

Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei „Con Brio”, a transmis un salut către Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti. „Doresc să transmit salutul nostru, al Asociaţiei «Con Brio» către Ambasada Republicii Populare Chineze. Aş vrea să mulţumesc şi anului 2020 pentru învăţămintele pe care le-am tras cu toţii. Sper ca anul acesta să fim mai puternici, mai harnici şi mai loiali”, a declarat Ana Maria Dragoş.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ va participa, în 27 februarie, la o videoconferinţă organizată de Ambasada Chinei pe tema cooperării dintre China şi România.

Categorie: Știri
Etichete: Ana Maria Dragos, anul bivolului, anul nou chinezesc, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, Iustin Cionca, Lizica Mihuț, Ramona Pencea
Distribuie:
Articolul anterior
Managerița Spitalului Județean Arad îi sperie cu INSTANȚA pe cei care postează pe rețele sociale critici la adresa „competenței” sale
Articolul următor
Reacții după amenințările lansate de managerul SJA, Florina Ionescu: „Singurul lucru bun pe care îl mai puteți face pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean Arad, dar și pentru cetățenii Aradului este să vă dați demisia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie