Nu mai puțin de 138 de intervenții în situații de urgență au avut de gestionat pompierii arădeni în minivacanța de Paști

interventii isu pasti2023 1
Distribuie:
Misiunile pompierilor arădeni în perioada minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe

În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe (14-17.04.2023), peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat, zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Astfel, pe parcursul celor 4 zile, la nivelul județului Arad, pompierii salvatori au intervenit pentru gestionarea a 138 de intervenții în situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 106 solicitări.

Totodată, în perioada de referință, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 8 incendii, precum și în alte 15 intervenții în sprijinul comunităților cum ar fi: deblocarea persoanelor și a animalelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Din totalul celor 8 incendii care s-au produs în această perioadă, 5 au fost înregistrate la case/anexe gospodărești, 2 la vegetație uscată și resturi menajere, iar unul la un mijloc de transport.

Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompieri, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

interventii isu pasti2023

De asemenea, în Noaptea de Înviere, între orele 22:00 – 03:00,

pompierii arădeni au desfășurat 9 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, precum și acordarea asistenței medicale de urgență, pe durata slujbelor religioase, în apropierea lăcașelor de cult unde a participat un număr mare de credincioși.

Pe această cale dorim să mulțumim cetățenilor care au înțeles și au ținut cont de sfaturile noastre, astfel încât sărbătorile pascale să nu fie umbrite de incendii de amploare sau de alte evenimente care să le poată pună viața în pericol.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: incendii, intervenții în situații de urgență, ISU Arad, Sărbătorile Pascale Ortodoxe, SMURD
Distribuie:
Articolul anterior
LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!
Articolul următor
PSD va cere în Coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie