O razie a polițiștilor în municipiu s-a lăsat cu 287 persoane legitimate, 183 de autoturisme verificate și 114 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.210 de lei

razie politie2
Distribuie:
[INFORMARE DE PRESĂ I.P.J. ARAD]
RAZIE ÎN MUNICIPIUL ARAD

Polițiștii Municipiului Arad împreună cu Serviciul Rutier, Serviciul Arme, explozivi și Substanțe Periculoase, jandarmi arădeni și efective ale Poliției Locale Arad au desfășurat ieri 07 septembrie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00 și 17.00-19.00, o acțiune de amploare cu efective mărite, pe raza municipiul Arad.

Activitatea a avut ca scop impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, intensificarea măsurilor de combatere a faptelor ilicite, de reducere a riscului rutier precum și identificarea persoanelor care încalcă legea sau se sustrag urmăriri penale.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 287 persoane, dintre acestea 13 fără adăpost, verificate 183 de autoturisme, totodată fiind depistată o persoană dispărută.
Sancțiuni aplicate

Polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 5 în baza Legii 61/1991, 2 privind ordinea și liniștea publică, 106 în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și una în baza Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare totală de 54.210 de lei, fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Persoanele fără adăpost depistate au fost luate în evidență, fiind implementate în bazele de date ale poliției.

Exemple reprezentative:

Polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat în zona pieței agroalimentare Fortuna, o arădeancă de 62 de ani, care ar fi oferit spre vânzare 82 de pachete de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a provenii din contrabandă. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă totală de 20.000 de lei în baza Legii 227/2015, întreaga cantitate de țigarete fiind confiscată.

razie politie

De asemenea, tot polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 61 de ani, din localitatea Șimleul Silvaniei, care figura în bazele de date ale poliției ca fiind persoană dispărută de la domiciliu din data de 21 august a.c.

Biroul de presă al IPJ Arad

Categorie: Știri
Etichete: paiața Fortuna, persoane legitimate, Polițiștii Municipiului Arad, razie poliție
Distribuie:
Articolul anterior
Controalele DSP în unitățile de învățământ continuă. Nereguli constatate la o grădiniță din municipiu
Articolul următor
Județul Arad – sub avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, până sâmbătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…