Opt copii din Timișoara, internați la Boli Infecțioase cu suspiciune de botulism

botulism
Distribuie:

Opt copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu suspiciunea de botulism sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Doi dintre ei necesită monitorizare permanentă.

Toți cei opt copii primesc deja tratament. Este a doua oară în mai puțin de jumătate de an când medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara luptă cu această boală.

„Copiii internați au fost simptomatici. Șase dintre ei au dificultăți la înghițire și ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alți doi au în plus stări de somnolență și fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Unul dintre copii, un băiețel, a fost internat inițial la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, în Secția de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună. Deocamdată, nu știm care a fost cauza infecției. DSP efectuează o anchetă în acest sens”, a declarat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit expresdebanat.ro.

Ce este botulismul

Botulismul este o intoxicație severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină poate afecta sistemul nervos, provocând paralizie musculară și, în cazuri extreme, punând în pericol viața pacientului.

Printre simptomele ce pot apărea se numără: slăbiciune musculară, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, dificultăți în înghițire, fenomene digestive și chiar paralizie.

Bacteria care produce boala nu se dezvoltă decât în condiții de anaerobioză din alimente (în absența oxigenului).


 

Categorie: Timiș
Etichete: botulism, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara
Distribuie:
Articolul anterior
[LANSARE DE CARTE] Ileana Corina Ciuraș – „O zi de vacanță”
Articolul următor
BUGETUL municipiului Arad pentru 2024 se află la transparență. NICIUN proiect major #PentruArad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie