OPT INCENDII în 24 de ore au stins Pompierii, în județ. ISU Arad: „Cu riscul de a deveni «obositori» repetăm apelul către populație să renunțe la INCENDIEREA MIRIȘTILOR și a vegetației uscate!”

7da1a4ae 6d0a 4efa 911c 7584eabed5c4
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Opt incendii, o misiune de asanare muniție și douăzeci si două intervenții SMURD, sunt misiunile executate de subunitățile de intervenție al ISU ARAD.

Toate cele șapte subunități de intervenție au executat misiuni in ultimele 24 ore, din cele 8 incendii: unul a fost la o casă iar șapte la resturi vegetale sau vegetație uscată.

În localitatea Berechiu, incercarea de a distruge resturile vegetale curățate prin incendiere a fost aproape se a avea consecințe grave, favorizat de vânt, focul s-a extins la o căpiță de fân și doar intervenția pompierilor din Ineu si a celor de la SVSU Apateu au salvat locuința.

La fel s-a intamplat și la Sebiș, la un punct de colectare deșeuri, focul nesupravegheat, favorizat de vântul puternic, s-a propagat la un container metalic, plin de hârtie și cartoane.

Cu riscul de a deveni „obositori” repetăm apelul către populație să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate iar incendierea resturilor vegetale să se facă doar in condiții meteorologice favorabile, focul să fie supraveghea, stins bine, persoana care supraveghează să aibă la îndemână mijloace de primă intervenție, grămezile se resturi menajare să nu fie foarte mari.

Echipa pirotehnică s-a deplasat in localitatea Vărșand de unde a ridicat un proiectil exploziv cal. 120 mm, găsit în urma unor excavații pentru extragearea de nisip și pietriș. Proiectilul a fost transportat la depozitul unității, urmând a fi distrus.

Biroul de presă al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad

Categorie: Știri
Etichete: apateu, Ineu, ISU Arad, stiri arad, varias, varsand
Distribuie:
Articolul anterior
HALTEROFILII de la CSM Arad au făcut pasul spre faza următoare: TOȚI sportivii s-au calificat la finala naţională din luna iunie, de la Botoşani
Articolul următor
Doamne, ce BLESTEM! REGELE DRUMURILOR PROASTE din Arad, patronul Intermed Utilaj, Nicolae Popovici, a murit intr-un accident rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie