Pagube semnificative în urma unui incendiu la o casă din Mândruloc din cauza unei țigări nestinse

incendiu mandruloc2
Distribuie:

În această după-amiază, în jurul orei 16:30, pompierii militari arădeni au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Mândruloc.

La sosirea echipajelor de intervenție

incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, propagat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință, precum și la casele învecinate.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, limitând pagubele materiale, salvând astfel casa.

incendiu mandruloc4

În urma incendiului,

anexa în care erau depozitate materiale textile, a fost distrusă în totalitate, iar o încăpere a casei si acoperișul au fost afectate pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind determinată de o țigară nestinsă.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieți omenești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad reamintește cetățenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

• Atunci când stingeți țigara, asigurați-vă că ați stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de țigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuință;

• Stingeți țigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneți puțină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări;

• Nu goliți scrumierele în coșurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde și provoca un incendiu;

• Nu fumați în pat, mai ales când sunteți obosiți, când luați somnifere sau când ați consumat alcool. Există riscul să adormiți cu țigara aprinsă și să provocați un incendiu.

• Utilizați întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne ușor și care să fie confecționate din materiale incombustibile.

Categorie: Știri
Etichete: incendiu Mândruloc, Pompieri
Distribuie:
Articolul anterior
Mai bine de două ore a durat intervenția pompierilor pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă nelocuită și deșeuri menajere, pe strada Câmpurilor
Articolul următor
Un bărbat în vârstă de 33 de ani a decedat după ce s-a răsturnat cu ATV-ul într-o curbă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie