Parastas liberal la AGRIȘUL MARE pentru sufletele celor doi EROI LOCALI: Părintele Romul Motorca și senatorul Nicolae Păușești

agrisul mare 3
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Luni, 9 aprilie, în a doua zi a Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, la Biserica din Agrișul Mare, Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova și Simona Stan, consilier județean PNL au ridicat un parastas pentru sufletele celor care au fost Părintele Romul Motorca și Nicolae Păușești. Slujba Parstasului a fost urmată de sfințirea Crucii și a mormântului Parintelui Motorca care se odihnește în curtea bisericii.

Atât preotul Motorca cât și Nicolae Păușești sunt două personalități de vază atât pentru Agrișul Mare cât și pentru întreg județul Arad. Curtea bisericii a rezultat a fi neîncăpătoare pentru toți cei veniți a aduce un mic omagiu celor doi mari oameni.

„Ziua de astăzi dorește să aduca în prim-planul conștiinței noastre colective două mari personalițăți ale satului nostru cu care ne mândrim și cărora avem nenumărate motive să le mulțumim nu doar pentru ceea ce au făcut pentru generațiile care le-au urmat , dar mai ales pentru modelul principial de viață pe care l-au urmat. Părintele Motorca este cel care a ctitorit și construit  monumentala biserică a Agrișului Mare în nu mai mult de doi ani, un emerit care a fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Ofițer”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova.

„Am onoarea de a face o mică incursiune în timp pentru a aminti doar câteva din realizările lui Nicolae Păușești. Astfel că în cei 76 de ani de viață a construit două școli a înființat o universitate populară la Arad, a eradicat o epidemie de tifos, a fost decanul Baroului Arad, a fost viceprimar al Aradului, a fost președintele Partidului Național Liberal filiala Arad în anul 1946 precum și senator, a fost un apărător al drepturilor omului suferind astfel represaliile comuniste. Filiala Arad al Partidului Național Liberal a fost în mâinile unui om ce a facut cinste brătienilor, un om care și-a pus în slujba comunității intelectul,sufletul și caracterul său. În anul centenarului Marii Uniri , noi ca politicieni avem obligația morală și istorică să aducem în atenția publică adevaratele  modele de conduită politică, intelectuală și umană”, a declarat Simona Stan, consilier județean PNL Arad.

 

Categorie: Știri
Etichete: agrisul mare, Florin Farcasiu, nicolae pausesti, PNL Arad, Simona Stan, tarnova
Distribuie:
Articolul anterior
Bianca Drăguș Urban – un nume de legendă al baschetului arădean
Articolul următor
Reinventarea dușmanului

4 comentarii. Leave new

 • Aveți dreptate , un parastas politic și campanie pentru un primar josnic ca Farcașiu. NIMIC nu a făcut pentru satul acela și pentru comuna Tîrnova, că sîntem ultima comună cu străzile neasfaltate din Westul României , să nu mai vorbim de canalizare și alte facilități. O scîrbă de om care a distrus o comună și mai jefuiește și pădurea comunală cu acoliții lui. Mai are tupeu să facă pe credinciosu, dar nu ne mai miră nimic aici la Tîrnova. Mai duce și acei oameni de la Arad acolo să-i fie alături că dă bine la partid
  .

  Răspunde
 • PARASTAS POLITIC și nimic mai mult.Farcașiu nici nu știe cine au fost cei doi …și nici nu-l interesează decît banul lui , interesul lui și a găstii lui din primărie și Oculul silvic Tîrnova cu care jefuiește pădurea comunală.

  Răspunde
 • PARASTAS POLITIC cum numai Farcașiu poate face. Un om de nimic , vorba poetului ,, Un bou ca toți boii , de soartă ajutat , dobîndi în cireadă un loc însemnat,,

  Răspunde
 • Sa gîndit Farcasiu la părintele Motorca ? Nici nu cred că a auzit de părintele și de Păușești.Pe el îl interesează banu lui , campania lui politică și nimic mai mult.NIMIC nu a făcut pentru comună în afară de faptul că jefuiește pădurea comunală cu acoliții lui din Ocolul silvic Zărandul Tîrnova.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie