Părintele Pavel Savu, fost preot în Parohia Șiria, a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani

preot pavel savu
Distribuie:

Părintele Pavel Savu, fost preot în Parohia Șiria, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă în seara zilei de 26 iulie 2022, la vârsta de 67 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Pavel Savu s-a născut la data de 26 aprilie 1955, în localitatea Șiria, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș, apoi ale Institutului Teologic din Sibiu.

Este hirotonit preot la 29 noiembrie 1981, de către PS Visarion Aștileanu, pe seama Parohiei Berechiu, Protopopiatul Ineu.

La 1 octombrie 1987 este transferat preot în Parohia Șiria unde rămâne până în anul 2020, când se pensionează.

Pentru bogata activitate desfășurată în parohiile încredințate, părintele a fost hirotesit iconom (1998), de către IPS Părinte Timotei Seviciu.

Părintele Pavel Savu a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire: 

Trupul neînsuflețit al Părintelui Pavel Savu va fi depus joi, 28 iulie, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Șiria, în care a slujit timp de 33 de ani.

Joi și Vineri (28-29 iulie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.

Sâmbătă, 30 iulie, ora 12, se va săvârși Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Categorie: In memoriam
Etichete: Părintele Pavel Savu, Parohia Șiria, protopopiatul lipova
Distribuie:
Articolul anterior
COVID-19 – Etapa de vară, 2022. PREFECTURA: „Recomandări pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, în contextul creșterii cazurilor de COVID-19
Articolul următor
Meszar e mirat de interesul spectatorilor față de situația financiară a UTA-ei! Suporterii îi cer explicații OFICIALE legate de incidentele de la meciul cu Petrolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…