Pată pe obrazul Baroului Arad. Un avocat a fost trimis în judecată pentru o înșelăciune grosolană, de 100.000 de euro

farcas
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL TIMIȘOARA]

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:
— FĂRCAȘ AUGUSTIN, avocat în cadrul Baroului Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2015, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului ajutorul pentru a vinde terenurile, în suprafață totală de 15 ha, moștenite de la mama sa. În acest sens, cei doi s-au întâlnit în mun. Timișoara iar persoana vătămată a semnat o împuternicire avocațială.

Conform actului semnat, inculpatul era împuternicit să negocieze vânzarea-cumpărarea terenurilor și să încheie promisiunea de vânzare-cumpărare, asumându-și obligația de a o informa pe persoana vătămată cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, aceștia au convenit ca prețul vânzării să fie de 90.000 euro.

Ulterior, inculpatul a informat-o pe persoana vătămată că a găsit un cumpărător (cetățean german) și i-a solicitat să se deplaseze la un birou notarial pentru a-l împuternici să-i vândă terenurile. Totodată, acesta i-a înmânat un înscris intitulat ‘Informare’, ce prezenta aparența înregistrării la Cabinetul Individual de Avocatură Fărcaș Augustin sub nr. 46/14.05.2015, prin care o informa că a găsit un cumpărător care a acceptat prețul solicitat de ea, de 6000 euro/ha, sub condiția încheierii unei promisiuni de vânzare, iar prețul integral urma să fie achitat până cel târziu în data de 20.09.2015.

După ce persoana vătămată s-a prezentat la biroul notarial și s-a încheiat procura autentificată prin care îl împuternicea pe inculpat să-i vândă terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial și a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare a terenurilor cu o altă persoană decât cea menționată în înscrisul înmânat persoanei vătămate, încasând suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodată acesteia.

La data de 08.10.2015 inculpatul, în reprezentarea persoanei vătămate, a semnat contractul de vânzare-cumpărare autentic dar i-a spus persoanei vătămate că nu a semnat încă actele și nu a primit banii.

Conștientizând faptul că inculpatul a înșelat-o, persoana vătămată i-a cerut dovezi iar acesta i-a prezentat mai multe înscrisuri false (notificări către cetățeanul german, răspunsul reprezentantului acestuia) pentru a o menține în eroare cu privire la încercările sale de a finaliza operațiunea de vânzare a terenurilor.

Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cetățeanul german este o persoană neidentificată iar persoana indicată ca și reprezentat al său nu are cunoștință despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezintă prețul convenit pentru vânzarea terenului iar 7.500 euro contravaloarea subvenției de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Curții de Apel Timișoara.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale și trimiterea rechizitoriului instanței de judecată, situație care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.

***

Conform site-ului avocatro.net, avocatul FĂRCAŞ AUGUSTIN are sediul in PECICA Str. 111, Nr. 9, si este membru al Baroului Arad începând cu data de 01.05.2004 53 22.04.2004 (numarul deciziei de intrare in barou), exercitandu-si activitatea in calitate de avocat definitiv Titular in Cabinet individual, cu drept de a pune concluzii la Toate instanţele

Categorie: Știri
Etichete: avocat, Baroul Arad, CAT, farcas augustin, Pecica, rechizitoriu
Distribuie:
Articolul anterior
Poporanism versus propagandă
Articolul următor
Din seria „mai bine prea târziu decât niciodată” polițiștii-problemă Dărăbuț și Maleș au fost trimiși în judecată pentru o bătaie de acum 7 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

disparut

L-ați văzut? Sunați la 112!

  [COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ ARAD] L-ați văzut? Sunați la 112! În seara zilei de 10 ianuarie a.c., DURDEA TOMA, de 59 de ani, a dispărut de pe raza…