Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis două MESAJE CLARE: ierarhii să se abțină de la comentarii critice despre VACCIN, iar mirenii să asculte ÎNDEMNURILE MEDICILOR

patriarhie vaccinare
Distribuie:

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, le-a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le cere acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie. În documentul oficial intern, Patriarhul Daniel critică faptul că unii ierarhi au încălcat disciplina internă a Bisericii Ortodoxe și dă exemplul episcopului de Giurgiu, Ambrozie, care a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate.

„Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR. Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nicio consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturghii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, arată Patriarhul Daniel în scrisoare.

p1

Preafericitul Părinte vorbește limpede despre faptul că poziționările antivaccin ale unor ierarhi au adus prejudicii întregii biserici: „Luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

 

 

 

 

p2

Mesajul patriarhului BOR a venit la o zi după ce Poliția Giurgiu a anunțat că s-a deschis un dosar penal în cazul episcopului de Giurgiu, care spunea că vaccinurile sunt „expirate”, iar incendiile din spitale – „o făcătură”.

 

Joi, 21 octombrie, 2021, Patriarhul a transmis prin principalul canal de comunicare online, basilica.ro tuturor credincioșilor să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor

Text integral:

Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate

În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

patriarhul daniel

Foto: www.gandul.ro

Categorie: Știri
Etichete: coronavirus, mesaj bor medici, scrisoare partiarhul daniel, † DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Distribuie:
Articolul anterior
„Interzicerea pentru o perioadă de 30 zile a circulației persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22,00-05,00” este FRAZA-CHEIE a următoarelor zile
Articolul următor
Ilie Cheșa a fost suspendat din PSD pe o perioadă de 9 luni și pierde demnitatea de consilier local. Cauza?… Același cuplu Geanina Pistru – Gheorghe Falcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie