Penitenciarul Arad a prezentat Raportul de Activitate al instituției pe anul 2020

penitenciarul arad 4
Distribuie:

 

PENITENCIARUL ARAD – RAPORT ASUPRA ACTIVITĂŢII DESFĂŞURATE ÎN ANUL 2020

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În 25.01.2021 Penitenciarul Arad a prezentat Raportul de Activitate al instituției pe anul 2020. Pe fondul situației epidemiologice, a fost posibilă numai prezența unui număr restrâns de cadre, în special factori de răspundere ai instituției, materialul fiind prezentat de directorul unității.

Alături de cei aflați în sală, s-a alăturat prin videoconferință și reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU – Director Direcția Management Resurse Umane. După prezentarea sintetică a datelor statistice, directorul unității, comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a transmis următorul mesaj:

Contextul epidemiologic fără precedent, determinat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, a testat reziliența colectivului Penitenciarului Arad într-un mod pe cât de intens, pe atât de constant. Niciun polițist de penitenciare nu a beneficiat de vreun moment în care să-și poată executa serviciul fără precauțiile și obstacolele specifice măsurilor de protecție.

În cele 10 luni de la izbucnirea epidemiei, fiecare angajat a fost nevoit să adopte multe limitări auto-impuse, atât din respect pentru instituție și deținuți, dar și pentru protejarea familiei și a celorlalți apropiați. Acest spirit de sacrificiu colectiv a permis ca astăzi, la evaluarea generală a activității, să putem constata un rezultat remarcabil, acela de a nu fi permis pătrunderea virusului în rândul populației carcerale, cazată în Penitenciarul Arad.

Profesionalismul personalului în îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor specifice a avut o contribuţie directă asupra faptului că, în anul 2020, instituţia noastră nu s-a înregistrat cu evenimente negative deosebite.

Cu un surplus de peste 350 de noi deținuți care au dus efectivul instituției la o cifră fără precedent de aprox. 1400 de persoane custodiate, cu multiplele misiuni independente ca urmare a preluării persoanelor condamnate provenite din țări aflate în zone de risc epidemiologic, dar și cu riscurile asumate de a continua permiterea deținuților să muncească, rezultatul menționat în paragraful anterior este întradevăr unul remarcabil.

Mulțumesc și pe această cale tuturor polițiștilor de penitenciare de la toate nivelurile și din toate departamentele, pentru implicarea și aderarea la cultura organizațională bazată pe etică, mediu motivațional și valori.

Consider că rezultatele pe care le avem în față sunt dovada cea mai clară a faptului că oamenii care cred, acționează și se completează în același fel, au cele mai bune șanse de reușită în timpuri cum sunt cele pe care le traversăm.

Comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
DIRECTOR
Penitenciarul Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: Claudiu ROMÂNU – Director Direcția Management Resurse Umane, dan halchin, penitenciarul arad, raport activitate penitenciar arad
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul este printre ultimele județe și la vaccinare
Articolul următor
De ce este important să ai un tensiometru în casă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…