Percheziții în Arad la două femei care practicau stomatologia fără a fi autorizate. În plus, acestea decontau prin CAS servicii neprestate

perchezitii arsad 29 mai 2024
Distribuie:

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL PENTRU EXERCITAREA FĂRĂ DREPT A UNEI PROFESII, ÎNȘELĂCIUNE, FALS INTELECTUAL ȘI UZ DE FALS

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au probat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.Din cercetările desfășurate a reieșit faptul că, în perioada 2019 – 2022, două femei, din Arad, ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens, într-un cabinet medical, aflat la domiciliul acestora, fără informarea pacienților cu privire la aceste aspecte.

Totodată, ar fi decontat servicii medicale printr-o instituție din Arad, cu care ar fi avut întocmite contracte, pentru care ar fi prezentat documente false.

De asemenea, s-ar fi conturat suspiciunea rezonabilă că serviciile medicale decontate nu ar fi fost prestate în realitate.

Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea unei percheziții, la domiciliul și cabinetul medical al celor două femei, aflate în același imobil.

În urma activităților, desfășurate în dimineața de 29 mai a.c., cu sprijinul polițiștilor criminaliști și luptătorilor S.A.S., au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunilor este de aproximativ 110.000 de lei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Știri
Etichete: perchezitii arad, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, stomatologie fără autorizație
Distribuie:
Articolul anterior
Rivalul Neuralink, Precision Neuroscience stabilește un record de cipuri cerebrale cu 4.096 de electrozi pe creierul uman
Articolul următor
Cadouri de la SCU pentru copiii Academiei UTA

1 comentariu. Leave new

  • avatar of observator
    Observator
    30 mai 2024 14:33

    Este vorba despre Radița Ligia Radița Carmen, care făceau reclamații la toate instituțiile statului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie